Enighet om lønnsoppgjøret

LO og NHO er enige om en ramme på 2,4 prosent for årets mellomoppgjør.

Kristin Skogen Lund og Gerd Kristiansen i Næringslivets Hus. Fra lønnsoppgjøret 2015.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund og LO-leder Gerd Kristiansen på vei ut for å møte pressen etter å ha blitt enige om rammen for lønnsoppgjøret 2017. (Foto: Tri Nguyen Dimh/LO Media)

Publisert 14.03.17

Lønnsoppgjøret

- Vi har strukket oss langt, men vi endte på et resultat vi som fellesskap kan akseptere. For oss var det viktig å oppnå enighet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Norske arbeidstakere skal ha en anstendig lønn, men samtidig er bedriftene avhengige av å selge det de produserer. Blir varene og tjenestene for dyre får de ikke solgt dem, og vi kan få færre arbeidsplasser i Norge.

- Lønningene i Norge er blant de høyeste i Europa. Derfor må lønnsøkningen her hjemme være lavere enn de landene vi konkurrerer med. Det håper vi å få til i år, sier Skogen Lund.

Les også: Sjekkliste - dette må du vite før lokale forhandlinger

Det er gitt et generelt tillegg på 50 øre og i tillegg et lavlønnstillegg på 1,50 kroner. Det er den samlede kostnadsveksten som er avgjørende for hvorvidt det er rom for lokale tillegg.

- Med så høye lavlønnstillegg, vil det for flere bedrifter være lite rom for lokale lønnstillegg. Spesielt innen reiseliv er dette krevende da partene for første gang skal gjennomføre lokale forhandlinger, sier Skogen Lund.

Kontakt oss

Marius Alexander Saasen Strand

Senior kommunikasjonsrådgiver

Kommunikasjon

marius.strand@nho.no
Telefon
23088385