Resultatet for lønnsoppgjøret 2017

LO og NHO ble i 2017 enige om en ramme på 2,4 prosent for mellomoppgjøret.

Kristin Skogen Lund og Gerd Kristiansen i Næringslivets Hus. Fra lønnsoppgjøret 2015.

NHO-sjef Kristin Skogen Lund og LO-leder Gerd Kristiansen på vei ut for å møte pressen etter å ha blitt enige om rammen for lønnsoppgjøret 2017. (Foto: Tri Nguyen Dimh/LO Media)

Publisert 14.03.17

Lønnsoppgjøret

Det ble gitt et generelt tillegg på 50 øre og i tillegg et lavlønnstillegg på 1,50 kroner. Det var den samlede kostnadsveksten som var avgjørende for hvorvidt det var rom for lokale tillegg.

- Vi har strukket oss langt, men vi endte på et resultat vi som fellesskap kan akseptere. For oss var det viktig å oppnå enighet, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Norske arbeidstakere skal ha en anstendig lønn, men samtidig er bedriftene avhengige av å selge det de produserer. Blir varene og tjenestene for dyre får de ikke solgt dem, og vi kan få færre arbeidsplasser i Norge.

- Lønningene i Norge er blant de høyeste i Europa. Derfor må lønnsøkningen her hjemme være lavere enn de landene vi konkurrerer med. Det håper vi å få til i år, sier Skogen Lund.

Med så høye lavlønnstillegg, vil det for flere bedrifter være lite rom for lokale lønnstillegg.

- Spesielt innen reiseliv er dette krevende da partene for første gang skal gjennomføre lokale forhandlinger, sier Skogen Lund.

Les også: Sjekkliste - dette må du vite før lokale forhandlinger

Kontakt oss

Marius Alexander Saasen Strand

Senior kommunikasjonsrådgiver

Kommunikasjon

marius.strand@nho.no
Mobil
93046932