I Riksmeklerens hender

Riksmekler Nils Dalseide starter 19. mars den frivillige meklingen mellom Fellesforbundet og Norsk Industri. - Det er god tone mellom partene, sa han etter et møte med forhandlingslederne.

Riksmekler Nils Dalseide møter pressen  Foto: Norsk Industri/Kristian Hansen

Publisert 18.03.14

Lønnsoppgjøret

Etter at Fellesforbundet tidligere i dag begjærte brudd i forhandlingene om Industrioverenskomsten, ble partene innkalt til møte med Riksmekler Nils Dalseide kl. 13.

BLE ORIENTERT OM SITUASJONEN
Stein Lier-Hansen fra Norsk Industri og Arve Bakke fra Fellesforbundet kom til Riksmekleren til avtalt tid, fulgt av et kobbel med journalister, fotografer og TV-fotografer. Disse måtte pent finne seg i å vente på gangen en halv times tid, inntil Riksmekleren var orientert om situasjonen i Frontfagoppgjøret.

Da Riksmekleren møtte journalistene, konstaterte Dalseide at det er en god tone mellom partene.

STARTER FRIVILLIG MEKLING

19. mars klokken 10 starter Dalseide den frivillige meklingen. Da møter han delegasjonene på Thon Hotel Opera for å danne seg et bilde av hva meklingen skal omhandle.

Riksmekleren har totalt 14 dager på seg til å finne en løsning. Dersom en av partene i løpet av meklingsfasen begjærer den frivillige meklingen for avsluttet, har Riksmekleren kun fire dager på seg til å framskaffe enighet. 

Følg også utviklingen på Norsk Industris hjemmeside