Åpner døren for afrikanske markeder

Norsk og afrikansk næringsliv møtes under samme tak i Oslo 26. oktober. Velkommen til Nordic-African Business Summit og høst erfaringer fra NHO-medlemmer som Yara, Statoil og Scatec Solar – men også spennende afrikanske selskaper som Seven Seas Technologies og Mkopa.

Arne Cartridge fra Yara International i samtale med den sør-afrikanske investoren Rob Hersov under en tidligere Summit-konferanse. Til høyre moderator Natalie Becker Aakervik.

Ghanas vise-president og ministere fra Egypt, Etiopia og Sudan kommer til Oslo, i tillegg til representanter fra et afrikansk næringsliv i sterk vekst. Årets konferanse handler om hvordan norske bedrifter skal ta del i denne veksten, ikke hvorfor.

- Vi tror det er et betydelig potensial for mer norsk-afrikansk næringslivssamarbeid. Heldigvis har vi flere norske bedrifter som lykkes i afrikanske land – og som gjerne deler sine erfaringer, sier Eivind Fjeldstad, direktør i Norwegian-African Business Association (NABA) – der NHO er medstifter. Konferansen, som arrangeres i partnerskap med Norfund og Utenriksdepartementet for 7. år på rad, samlet i fjor nærmere 500 deltakere fra over 30 land. På disse årene er konferansen blitt den største av sitt slag i Norden – og i år vil direktørene fra de statlige investeringsfondene Swedfund fra Sverige og Finnfund fra Finland dele sine Afrika-erfaringer.

Spennende vekstmarked
I tillegg til overordnet fokus på Afrikas økonomi og hva vi kan vente oss de neste årene, blir det også dypdykk innenfor sektorer som energi, finans og teknologi. Et panel vil også diskutere hva vi kan lære fra våre konkurrenter i Kina, Japan og USA – som i økende grad vender blikket sørover. Som i fjor vil over 40 afrikanske ambassadører og eksperter møte deltakere i et dedikert ”speed-møte” program om ettermiddagen.

- Vi håper NHOs medlemsbedrifter med internasjonale ambisjoner finner veien til årets Summit. Vi kan i alle fall love en spennende dag med nye relevante kontakter og kunnskap om det som er et av verdens mest spennende vekstmarkeder, sier Fjeldstad.  

Kontakt oss

Trine Radmann

Seniorrådgiver

Internasjonal avdeling

trine.radmann@nho.no
Telefon
99269285