Frihandelsavtale med Kina: Møt det norske forhandlingsteamet

Forhandlingene mellom Norge og Kina om en omfattende frihandelsavtale er i full gang. Møt Norges forhandlingsleder Jan Farberg og gi dine innspill.

Forhandlingene om frihandelsavtale er gjenopptatt etter normaliseringen av forholdet mellom Norge og Kina i desember 2016. (Arkivfoto: Frode Overland Andersen, UD)

På rundebord onsdag 21. mars møter ekspedisjonssjef Jan Farberg (NFD) NHO-bedrifter som handler og investerer med Kina. Formålet med møtet er å gi bedriftene en oppdatering om forhandlingene med Kina og anledning til å gi innspill om konkrete utfordringer og ønsker. Vi kan tilby et begrenset antall plasser til våre medlemsbedrifter.

- NHO arbeider for at frihandelsavtalen skal gjøre det enklere å handle med og investere i Kina. Vi vil svært gjerne vite hvilke utfordringer bedriftene opplever i dag, slik at disse kan løses med den kommende avtalen, sier avdelingsdirektør i NHO, Tore Myhre.

- Vi ønsker en omfattende og moderne avtale, som dekker både handel med varer og tjenester, digital handel, investeringer, offentlige anskaffelser, opphavsrettigheter, veterinære krav og tekniske reguleringer, sier Myhre. – Men det er kun bedriftene som vet nøyaktig hvordan dagens regelverk slår ut i praksis og hvordan det bør forbedres. Det er derfor helt avgjørende at bedriftene melder fra om hindre for handel og investeringer, slik at disse hindrene kan fjernes eller reduseres.

Forhandlingene om frihandelsavtale ble innledet i 2008 og gjenopptatt i fjor. Tiende forhandlingsrunde ble avholdt i Beijing i desember og det rapporteres om god fremgang.

Om din bedrift ønsker delta på møtet, send henvendelse til torkel.thorsen@nho.no innen 16. mars. Begrenset antall plasser.

***

Les mer i Dagens Næringsliv: Skyhøye forventninger til frihandelsavtalen

Kontakt oss

Torkel Thorsen

Seniorrådgiver

Internasjonal avdeling

torkel.thorsen@nho.no
Mobil
48108364