NHO Morgenkaffe: Karriereveiledning i Norge – hva nå?

I flere tiår har norsk karriereveiledning nesten stått på stedet hvil. Får vi endelig et livslangt og nasjonalt system for karriereveiledning i Norge? Bli med på morgenkaffe og diskusjon.

Samfunnet og arbeidslivet har utviklet seg siden dagens foreldregenerasjon gjorde sine studievalg. Norsk karriereveiledning har imidlertid stått nærmest stille. Et samlet arbeidsliv mener tiden nå er inne til å gjøre noe med denne situasjonen.

– Vi skylder elever, studenter, arbeidssøkende og de som skifter karriere eller arbeidsplass et nasjonalt system de kan ha tillit til uavhengig av bosted og bakgrunn. Her kommer digital karriereveiledning inn som et grunnleggende element, sier direktør Svein Oppegaard i NHO.

Får vi endelig et livslangt og nasjonalt system for karriereveiledning i Norge? Hvordan vil regjeringen følge opp den offentlige utredningen som kom i 2016? Bli med på NHOs morgenkaffe.

Program: 

0800: Morgenkaffe og croissant

0830: Arbeidslivets krav til norsk karriereveiledning: Direktør Svein Oppegaard, NHO

0835: Statsråd Torbjørn Røe Isaksen, Kunnskapsdepartementet

0855: Digitalt førstevalg, også innen karriereveiledning. Direktør Trond Ingebretsen, Senter for IKT i utdanningen

0900: Fremtidens karriereveiledning. Avdelingsleder Anders Fremming Anderssen, Kompetanse Norge

0905: Paneldebatt med: Statsråd Torbjørn Røe Isaksen, Stortingsrepresentant Marianne Aasen, Ap, Stortingsrepresentant Iselin Nybø, V

0945: Slutt

Møteleder: Avd. direktør Kristina Jullum Hagen, NHO

Kontakt oss

Tor Erik Groeng

Seniorrådgiver

Arbeidsliv og kompetanse

tor.e.groeng@nho.no
Telefon
23088215