Flere handler med mobilen

På ni måneder er netthandel på mobil nesten doblet, skriver Dagsavisen. Det er interessant, men mange vil fremdeles ta og se på varene de kjøper, mener NHO Handel.

Stadig flere bruker mobilen når de handler på nettet. Foto: Tuva Gaarder Nordlie 

Publisert 25.07.14

Nordmenn handlet varer og tjenester på nettet for 769,8 millioner i de første fire månedene i 2014, ifølge tall fra SSB. Det er en økning på litt over 17 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, skriver Dagsavisen.

Ifølge nettbetalingsselskapet Klarna er 36 prosent av alle kjøpene gjort med smarttelefon eller nettbrett.

– Dette er interessante tall, men det følger en trend vi har sett en stund, sier Merethe Sunde, direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i NHO handel til Dagsavisen.

Vil ta på varene 

Norge er helt i verdenstoppen og nummer én i Europa når det gjelder netthandel. Men folk vil fremdeles også gå i vanlige butikker, tror NHO Handel.

– Vi vil fortsatt ha vanlige butikker for mange varer i fremtiden, fordi forbrukerne liker å ta og føle på varen. Det er vanskelig å si i hvilken grad vi vil ha konkurser, sier Sunde.

Endringer i butikkene

Men det er ikke bare et er valg mellom fysisk butikk og nett, for norske butikker er generelt gode til å omstille seg.

– Det er trender som peker mot endringer i den fysiske butikken som følge av omstilling til mer netthandel. For eksempel at butikkene blir flinkere til å presentere varene samtidig som de kan bestilles på nett, forklarer Sunde.

Vi kan komme til å se samme trend som i USA der butikkene også fungerer som showroom. Kundene kan få informasjon og tilbud rett på mobilen, mens de er inne i butikken.