Flagg EU

NHO Brussel

NHO er i Brussel for å påvirke beslutninger som tas i EUs institusjoner. Å være på plass i Brussel gir tilgang på informasjon til arbeidet med EU/EØS-saker som foregår i den enkelte avdeling i NHO. Kontoret deltar også aktivt i BUSINESSEUROPE, den europeiske paraplyorganisasjonen for næringslivs- og arbeidsgiverorganisasjoner.

Er du samfunnsengasjert og nysgjerrig, med interesse for næringslivet og Norges forhold til EU? Da er kanskje du vår nye studentpraktikant og kollega for vårsemesteret 2019!
Praksisopphold - NHO Brussel
2. februar 2018

Er du samfunnsengasjert og nysgjerrig, med interesse for næringslivet og Norges forhold til EU? Da er kanskje du vår nye studentpraktikant og kollega for vårsemesteret 2019!

I forbindelse med regjeringens arbeid med ny strategi for samarbeidet med EU, har NHO kommet med sine innspill til hva som bør være fokus for norske myndigheter.
NHOs innspill til EU-strategi
26. februar 2018

I forbindelse med regjeringens arbeid med ny strategi for samarbeidet med EU, har NHO kommet med sine innspill til hva som bør være fokus for norske myndigheter.

Nyheter

 • NHO Europanytt 24.04.2018

  Denne veka går ei av verdas største sjømatmesser av stabelen i Brussel, og norsk sjømatnæring er sterkt representert. Kommisjonen jobbar i høggir, og vi omtalar mellom anna trygging av varslarar og råd til lokale myndigheiter om korleis ein kan bidra til ein moderne varehandel. Parlamentet ynskjer å gjere det lettare for små og mellomstore verksemder å selje produkta sine på nett, og i Storbritannia diskuterer ein stadig spørsmålet om medlemskap i tollunionen.

  24. april 2018
 • NHO Europanytt 13.04.2018

  Denne uken i EU er det ny giv for å styrke forbrukervernet i det indre marked, og Europakommisjonen vil forby urettferdig handelspraksis i matforsyningskjeden.

  13. april 2018
 • NHO Europanytt 20.04.2018

  Denne uken i EU holdt Emmanuel Macron tale til Europaparlamentet om betydningen av europeiske verdier og integrasjon, før han møtte Angela Merkel for å planlegge deres felles "reformasjon" av EU. Det britiske overhuset stemte ned regjeringens forslag om ikke inngå i en tollunion med EU etter brexit, og arbeids- og sosialministeren diskuterte arbeidsmarkedspolitikk i Sofia.

  20. april 2018
 • NHO Europanytt 10.04.2018

  Denne veka deltar Stortingets energi - og miljøkomité på Energi Norges vinterkonferanse i Brussel, Noreg går til topps i ESA-rapport og i euro-sonen er det den lågaste arbeidsløysa sidan 2008.

  10. april 2018
 • NHO Europanytt 17.04.2018

  Denne veka tar rådet for seg problemet med matsvinn i Europa, og urettferdig handelspraksis i matforsyningskjeda er framleis på agendaen for å sikre ein europeisk minimumsstandard. I Storbritannia er det uvisse om tollunionen vil kunne gå gjennom båe hus i parlamentet, og på kontinentet pratar Merkel og Macron framleis om korleis EU skal sjå ut i framtida. I tillegg kan du lese vårt forsøk på å oppklare skilnaden mellom Rådet for den europeiske union og Det europeiske råd.

  17. april 2018
 • NHO Europanytt 06.04.2018

  Denne uken, i kjølvannet av påsken og EUs ‘’spring break’’ er det stille og rolig i Brussel. Likevel står det aldri helt stille i Europa. EFTA har lagt frem sin årsrapport, Europakommisjonen publiserte sin plan for bedre militær logistikk i Europa, det skal bli billigere å overføre penger internt, og utenfor eurosonen og Russland blør diplomater på alle fronter.

  6. april 2018

Kontakt oss

Besøksadresse:             Avenue de Cortenbergh 168 1000 Bruxelles                      Tlf.: +32 2 285 05 60              E-post: brussel@nho.no