Nyhetsarkiv

 1. NHO Europanytt: Facebook-høyring i Europaparlamentet

  23. mai 2018 | NHO Brussel

  Denne veka har det vore Facebook-høyring i Europaparlamentet, Brexit-møte i EØS-rådet, EU slår tilbake mot Amerikanske sanksjonar og Europakommisjonen seier ja til gjenbruk av vatn og nei til engangsplastikk.

 2. EU med store forskings- og innovasjonsambisjonar

  2. mai 2018 | NHO Brussel

  Det vart denne veka semje om det reviderte medietenestedirektivet, der det blei klart at 30 prosent av innhald på strøymetenester som Netflix må vere europeiske produksjonar. Samstundes ventar Brussel i spaning på at kommisjonen i desse timar vil legge fram sitt utkast til EU sitt nye langtidsbudsjett. I USA har Noreg framleis ikkje fått fritak frå stål- og aluminiumstollen, noko ein jobbar hardt for frå fleire kantar.

 3. NHO Europanytt 27.04.2018

  27. april 2018 | NHO Brussel

  Denne uken i EU presenterte Europakommisjonen EUs "tredje datapakke", som følger opp tidligere initiativer for å fremme flyten av data. Kommisjonen vil og ha tiltak for å håndtere feilinformasjon på nett og EUs Multiannual Financial Framework (MFF) er snart klart. Ukens navn er Günther Oettinger, øverste ansvarlige for EUs nye langtidsbudsjett.

 4. NHO Europanytt 24.04.2018

  24. april 2018 | NHO Brussel

  Denne veka går ei av verdas største sjømatmesser av stabelen i Brussel, og norsk sjømatnæring er sterkt representert. Kommisjonen jobbar i høggir, og vi omtalar mellom anna trygging av varslarar og råd til lokale myndigheiter om korleis ein kan bidra til ein moderne varehandel. Parlamentet ynskjer å gjere det lettare for små og mellomstore verksemder å selje produkta sine på nett, og i Storbritannia diskuterer ein stadig spørsmålet om medlemskap i tollunionen.

 5. NHO Europanytt 20.04.2018

  20. april 2018 | NHO Brussel

  Denne uken i EU holdt Emmanuel Macron tale til Europaparlamentet om betydningen av europeiske verdier og integrasjon, før han møtte Angela Merkel for å planlegge deres felles "reformasjon" av EU. Det britiske overhuset stemte ned regjeringens forslag om ikke inngå i en tollunion med EU etter brexit, og arbeids- og sosialministeren diskuterte arbeidsmarkedspolitikk i Sofia.

 6. NHO Europanytt 17.04.2018

  17. april 2018 | NHO Brussel

  Denne veka tar rådet for seg problemet med matsvinn i Europa, og urettferdig handelspraksis i matforsyningskjeda er framleis på agendaen for å sikre ein europeisk minimumsstandard. I Storbritannia er det uvisse om tollunionen vil kunne gå gjennom båe hus i parlamentet, og på kontinentet pratar Merkel og Macron framleis om korleis EU skal sjå ut i framtida. I tillegg kan du lese vårt forsøk på å oppklare skilnaden mellom Rådet for den europeiske union og Det europeiske råd.

 7. NHO Europanytt 13.04.2018

  13. april 2018 | NHO Brussel

  Denne uken i EU er det ny giv for å styrke forbrukervernet i det indre marked, og Europakommisjonen vil forby urettferdig handelspraksis i matforsyningskjeden.

 8. NHO Europanytt 10.04.2018

  10. april 2018 | NHO Brussel

  Denne veka deltar Stortingets energi - og miljøkomité på Energi Norges vinterkonferanse i Brussel, Noreg går til topps i ESA-rapport og i euro-sonen er det den lågaste arbeidsløysa sidan 2008.

 9. NHO Europanytt 06.04.2018

  6. april 2018 | NHO Brussel

  Denne uken, i kjølvannet av påsken og EUs ‘’spring break’’ er det stille og rolig i Brussel. Likevel står det aldri helt stille i Europa. EFTA har lagt frem sin årsrapport, Europakommisjonen publiserte sin plan for bedre militær logistikk i Europa, det skal bli billigere å overføre penger internt, og utenfor eurosonen og Russland blør diplomater på alle fronter.

 10. NHO Europanytt 23.03.2018

  23. mars 2018 | NHO Brussel

  Denne uken har det blant annet vært komitebehandling av revidert gassdirektiv, Kommisjonen har lansert forslag for skattlegging av digitale næringer, og toppmøtet i Brussel har vedtatt retningslinjer for det framtidige forholdet mellom EU og UK. Dagens navn: rådspresident Donald Tusk.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
...
 1. 10
 2. 20
20 >