Erasmus+ feirer 30 års jubileum

Tuva Kvåle

Fotograf: NHO

Publisert 14.06.17

NHO Brussel

I 2017 har Erasmus+, EUs utdannings- og utvekslingsprogram, 30 års jubileum. Dette markeres med god grunn i EU-institusjonene og rundt omkring i hele Europa. Programmet har så langt gitt over 9 millioner norske og europeiske studenter muligheten til å utforske og oppleve nye kulturer, språk, læresteder og arbeidsplasser sammen. Erasmus+ er et konkret og vellykket eksempel på noen av de fordelene europeisk integrasjon har gitt ungdom og unge voksne, og som Norge tar del i som følge av vår EØS-tilknytning.

Bare mellom 2014 og 2020 regner man med at Erasmus+ vil tilby 4 millioner unge en internasjonal erfaring, som i de fleste tilfeller bidrar til bedre forutsetninger på arbeidsmarkedet og utvikling av nye perspektiver. "Erasmus+ generasjonen" har blitt et fenomen som innebærer et stort potensial for større økonomisk vekst, utvikling av nye arbeidsplasser og større sosialt samhold i Europa. 

Tuva Kvåle er student ved Institutt for sammenliknende politikk ved Universitetet i Bergen, og tilbringer våren 2017 som studentpraktikant hos NHO sitt Brusselkontor via Erasmus+ programmet.

"Erasmus+-programmet er blant de viktigste faktorene for at jeg får muligheten til å tilbringe dette semesteret i Brussel. Et semester hvor jeg får en unik innsikt i en norsk organisasjon som arbeidsplass i internasjonale omgivelser, og hvordan nasjonale, europeiske og globale anliggende stadig knyttes tettere sammen. Jeg vil påstå at internasjonale erfaringer og kjennskap er essensielt for dagens unge og våre forutsetninger for å takle fremtidige utfordringer i fellesskap. Erasmus+ har ved to anledninger gitt meg muligheten til å oppleve Europa, gitt meg gode minner og gode vennskap. Dette er opplevelser jeg feirer med alle Erasmus-studenter og noe fremtidige Erasmus-studenter kan se frem til. Gratulerer med jubileet Erasmus+! "

Kontakt oss