NHO Europanytt 02.03.2018

Denne uken har Jeremy Corbyn gjort rede for opposisjonens visjon for Brexit, Rådet publiserte utkastet til løsrivelsesavtalen med UK, EU forbyr geo-blocking og BUSINESSEUROPE feirer 60 år.

Publisert 02.03.18

NHO Brussel

BREXIT: Jeremy Corbyn med opposisjonens Brexit-visjon. Mandag holdt opposisjonsleder Jeremy Corbyn tale. Partilederen for Labour redegjorde der for partiets, og opposisjonens meninger om Brexit så langt. Se talen og les mer om saken her.  

BREXIT: Utkast til løsrivelsesavtalen. Kommisjonen publiserte onsdag utkastet til løsrivelsesavtalen med Storbritannia. Dette dokumentet er en gjeldende teknisk oversettelse av den politiske avtalen inngått mellom EU og Storbritannia i deres felles desemberrapport om borgerrett, finansielt oppgjør, irlandsgrensen og andre separasjonsproblemer. Les hele dokumentet her. 

INDRE MARKED: EU forbyr geoblocking. Rådet vedtok tirsdag en forordning for å forby geoblocking i det indre markedet. Geoblocking er en forskjellsbehandling som hindrer de som handler på nettet fra å få tilgang til tjenesteytelser fra et nettsted som er basert i et annet EU-land. Den nye loven skal fjerne hindringene for e-handel for å unngå forskjellsbehandling basert på kunders nasjonalitet eller bosted. Les mer om forordningen her. 

BUSINESSEUROPE: BusinessEurope Day 2018. Torsdag feiret BusinessEurope 60 år! Dette ble feiret med seminaret "The Value of Business" med talere som Michel Barnier, Donald Tusk og Jurky Katainen. NHO var selvsagt på plass, representert ved Ingebjørg Harto, direktør ved NHOs Brusselkontor, og Tore Myhre, direktør ved NHOs internasjonale avdeling. Les BusinessEuropes oppsummering av 60 år, deres verdirapport og hele arrangementet oppsummert her 

 

TALER: Theresa May holder i dag tale hvor hun skal redegjøre for den britiske regjeringens visjon for sitt økonomiske forhold med EU etter Brexit. Følg den løpende liveoppdateringen her. 

 

******************************************************* 

NHO Europanytt er forfattet av NHO Brussel. Innholdet i nyhetsbrevet er opphavsrettslig beskyttet. Tilgjengeliggjøring for allmennheten utover det som følger av åndsverkloven krever NHOs forutgående skriftlige samtykke. Innholdet gir ikke nødvendigvis uttrykk for NHOs offisielle oppfatning. 

Kontakt oss

Ingebjørg Harto

Direktør

NHO Brussel

Ingebjorg.Harto@nho.no
Mobil
92447160
Emmelie Odberg Rosengren

Seniorrådgiver

NHO Brussel

emmelie.odberg.rosengren@nho.no
Mobil
+32493756391
Edvin Nordheim Edvardsen

Praktikant

NHO Brussel

edvin.nordheim.edvardsen@nho.no
Mobil
99110008
Bjørne Østrem Djukastein

Praktikant

NHO Brussel

bjorne.ostrem.djukastein@nho.no
Mobil
45296985