NHO Europanytt 03.11.2017

Europeisk næringsliv støtter EU-vurdering av nasjonal konkurranse for å unngå monopol | EU og Cubas politiske dialog og samarbeidsavtale (PDCA) nå i kraft

Publisert 03.11.17

NHO Brussel

Trykket øker stadig på EU og Storbritannia å komme videre i forhandlingene, hvis man skal klare unngå en "hard brexit". EUs sjefsforhandler, Michel Barnier, og Storbritannias brexit-minister, David Davis, bekreftet i dag at neste forhandlingsrunde vil finne sted i neste uke, 9. og 10. november. Agendaen for dette møtet har enda ikke blitt publisert, og det ryktes nå at partene vil prøve å gjennomføre opp til 3-4 nye forhandlingsrunder de kommende ukene før årets siste EU-toppmøte i midten av desember – hvor eventuell oppstart av fase to i forhandlingene (ny avtale mellom EU og UK) muligens vil bli diskutert.

Ellers denne uken har en avtale om politisk dialog og samarbeid mellom EU og Cuba trådt i kraft. Mer om dette herunder.

KONKURRANSE: Europeisk næringsliv støtter EU-vurdering av nasjonal konkurranse for å unngå monopol
BusinessEurope, hvor NHO er medlem, ga nylig sin støtte til et forslag fra Europakommisjonen til nytt EU-direktiv om nye felleseuropeiske regler for nasjonale konkurransemyndigheters håndheving av konkurranseregler. Målet er å forbedre konkurranse blant bedrifter og unngå monopol i det indre marked, ved å sikre en mer enhetlig håndheving av EUs konkurranseregler i medlemslandene. Å aktivt kunne vurdere effektiviteten i håndhevingen av konkurransereglene på nasjonalt plan vil ha en positiv innvirkning på det indre marked, konstaterer BusinessEurope. Les mer her

UTENRIKS: EU og Cubas politiske dialog og samarbeidsavtale (PDCA) nå i kraft
Desember 2016 signerte de to partene en avtale om samarbeid om politisk dialog og samarbeid om handel. Denne avtalen ble godkjent av Europaparlamentet i juli, og trådte i kraft 1. november. Avtalen legger til grunn bærekraftig utvikling, demokrati og menneskerettigheter, slik at EU og Cuba kan samarbeide på et multilateralt nivå.
Les mer her

*******************************************************

NHO Europanytt er forfattet av NHO Brussel. Innholdet i nyhetsbrevet er opphavsrettslig beskyttet. Tilgjengeliggjøring for allmennheten utover det som følger av åndsverkloven krever NHOs forutgående skriftlige samtykke. Innholdet gir ikke nødvendigvis uttrykk for NHOs offisielle oppfatning.

Kontakt oss

Maiken Prestmo

Praktikant

NHO Brussel

maiken.prestmo@nho.no