NHO Europanytt 13.02.2018

Denne uken øker dramatikken ytterligere rundt koalisjonsforhandlingene i Tyskland. Europakommisjonen la i går frem sin kvartalsrapport for sysselsetting og sosial utvikling, og NATO holder toppmøte i Brussel.

Publisert 13.02.18

NHO Brussel

SAMFUNN/SOSIAL PILLAR: Høyere sysselsetting i Europa
Kommisjonen la denne uken frem kvartalsrapport for sysselsetting og sosial utvikling i Europa, der det ble meldt om det høyeste antallet sysselsatte i på kontinentet noensinne. Likevel ble det fremholdt til dels store forskjeller mellom landene, eksempelvis Hellas (58 %) og Sverige (82 %). I tillegg var den økonomiske veksten i Europa større enn tidligere beregnet. President Juncker snakket i sin State of the Union-tale i september om vind i seilene for EU, og det ser ut til at han hadde værgudene med seg i siste kvartal. Les mer her.

INSTITUSJONELT: Tyskland
Europa har fortsatt øynene mot Tyskland og det som etter hvert har blitt et nokså dramatisk utfall av valget som ble avholdt i september. Forbundskansler Merkels parti CDU kom svekket ut valget, og CDU/CSU-blokken har som kjent inngått en koalisjonsavtale med sosialdemokratene i SPD. Regjeringsplattformen skal nå til uravstemning hos sosialdemokratene, og Merkel sier i et intervju søndag at om ikke denne blir godkjent vil det bli skrevet ut nyvalg. Forbundskansleren har fått kritikk fra både egne og andres rekker, men motstrider at hennes posisjon som partileder er svekket. Les mer her.

 

DENNE UKEN I EU:

NATO: Forsvarsministrene i North Atlantic Council (NAC) holdes onsdag og torsdag ved NATOs hovedkvarter i Brussel.

KOMMISJONEN: Kommisjonen arrangerer også torsdag og fredag en konferanse i Sofia, Bulgaria. Her holdes plenumsmøter dedikert til diskusjon om den strategiske orienteringen av finansieringen av menneskelig utvikling i Europa. 

RÅDET: Fra torsdag til lørdag holdes den Inter-parlamentære konferansen for felles utenriks, -og sikkerhetspolitikk i Sofia, Bulgaria. Utdanning, Ungdoms, kultur og sportsrådet arrangerer også politiske møter denne uken. Dette er det første av tre årlige møter. Her deltar ministerne som er ansvarlige for utdanning, kultur, media, kommunikasjon og sport.

NHO: NHO er i dag med å arrangere "Seminar on Moving Innovations from Pilots to Scale", på Norway House i Brussel. Vår egen Ingebjørg Harto leder arrangementet.

 

*******************************************************

NHO Europanytt er forfattet av NHO Brussel. Innholdet i nyhetsbrevet er opphavsrettslig beskyttet. Tilgjengeliggjøring for allmennheten utover det som følger av åndsverkloven krever NHOs forutgående skriftlige samtykke. Innholdet gir ikke nødvendigvis uttrykk for NHOs offisielle oppfatning.

 

Kontakt oss

Ingebjørg Harto

Direktør

NHO Brussel

Ingebjorg.Harto@nho.no
Mobil
92447160
Emmelie Odberg Rosengren

Seniorrådgiver

NHO Brussel

emmelie.odberg.rosengren@nho.no
Mobil
+32493756391
Edvin Nordheim Edvardsen

Praktikant

NHO Brussel

edvin.nordheim.edvardsen@nho.no
Mobil
99110008
Bjørne Østrem Djukastein

Praktikant

NHO Brussel

bjorne.ostrem.djukastein@nho.no
Mobil
45296985