NHO Europanytt: EU rekordsatser på forskning, og Erna hadde en god dag på jobben i Brussel

Erna Solberg hadde denne uken møter med EU-topper, og Europakommisjonen har presentert EUs forsknings- og innovasjonsprogram med et budsjett på nær 100 milliarder euro.

#205

© European Union, 2018

Publisert 08.06.18

NHO Brussel

FORSKNING OG INNOVASJON: 100 milliarder euro i neste langtidsbudsjett
Kommisjonen la denne uken frem sine planer for EUs neste rammeprogram for forskning og innovasjon. Horizon Europe får 97,6 milliarder av totalt 100 øremerkede milliarder i langtidsbudsjettet. Nytt er blant annet InvestEU, et investeringsprogram for å forenkle finansiering, tilgjengeliggjøre og øke investering innovasjon og arbeidsplasser. I tillegg opprettes European Innovation Council, som skal gjøre det lettere å få ideer ut i livet, og støtte innovatører gjennom finansieringsinstrumenter både for tidlige faser i tillegg til oppskalering og kommersialisering. Les pressemelding her og faktaark om rammeprogrammet her.

ERNA I BRUSSEL: Understreket viktigheten av EØS-avtalen
Statsminister Erna Solberg besøkte denne uken Brussel, og hadde gode samtaler med EUs toppsjefer. Hun bekreftet sin personlige støtte til EØS-avtalen, og på pressekonferanse med president Juncker ble det kunngjort at Norge får fritak fra EUs mottiltak til USAs stål- og aluminiumstoll takket være nettopp denne avtalen. En god dag på jobben for Erna! Se Ernas intervju med Politico her og pressekonferanse her.

UTDANNING: Dobler støtten til Erasmus+
Europakommisjonen vil gi EUs program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett dobbelt så stort budsjett for perioden 2021-2017. En økning fra 14,4 milliarder euro i forrige budsjettperiode til 30 milliarder i den kommende perioden er gode nyheter for alle nordmenn som vil til utlandet for å studere, utveksle, jobbe praksis og mange andre muligheter. Så langt har over 35 000 nordmenn fått finansiell støtte fra Erasmus-programmet, og nå vil enda flere få muligheten. Les mer her, og besøk Erasmus sine nettsider for mer praktisk info.

*******************************************************
NHO Europanytt er forfattet av NHO Brussel. Innholdet i nyhetsbrevet er opphavsrettslig beskyttet. Tilgjengeliggjøring for allmennheten utover det som følger av åndsverkloven krever NHOs forutgående skriftlige samtykke. Innholdet gir ikke nødvendigvis uttrykk for NHOs offisielle oppfatning.

Kontakt oss

Ingebjørg Harto

Direktør

NHO Brussel

Ingebjorg.Harto@nho.no
Mobil
92447160
Emmelie Odberg Rosengren

Seniorrådgiver

NHO Brussel

emmelie.odberg.rosengren@nho.no
Mobil
+32493756391
Edvin Nordheim Edvardsen

Praktikant

NHO Brussel

edvin.nordheim.edvardsen@nho.no
Mobil
99110008
Bjørne Østrem Djukastein

Praktikant

NHO Brussel

bjorne.ostrem.djukastein@nho.no
Mobil
45296985