NHO Europanytt: Regjeringens nye Europastrategi!

Denne uken offentliggjorde regjeringen sin nye Europastrategi, og Theresa May møter økende motstand i brexitforhandlingene på hjemmebane.

Foto: Emmanuel Dunand / AFP

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide

Publisert 11.05.18

NHO Brussel

REGJERINGEN: Norges nye Europastrategi! Onsdag publiserte utenriksminister Ine Eriksen Søreide regjeringens nye Europastrategi.Strategien har to hovedbudskap. For det første skal samarbeidet med EU bidra til å virkeliggjøre regjeringens visjoner om et trygt Europa, et fritt Europa, et økonomisk sterkt Europa og et Europa der landene tar felles ansvar for felles utfordringer. For det andre skal regjeringens politikk overfor EU og EUs medlemsland innrettes på en måte som sikrer størst mulig gjennomslag for norske interesser og visjoner for Europa.

 NHO: Europa-arbeidet må trappes opp. - Vi trenger en kraftansamling for å øke kunnskapen om EØS og Europa, sier NHO-direktør Ole Erik Almlid, som tror Regjeringens nye Europa-strategi er et godt utgangspunkt. Les mer om NHOs svar på regjeringens europastrategi her.

BREXIT: Nytt nederlag for Theresa May på hjemmebane. Det britiske overhuset vedtok onsdag at Storbritannia burde forbli en del av det indre marked etter brexit. Dette var til tross for at hverken regjeringen eller opposisjonens lederskap støtter forslaget. Overhusets vedtak er en stor motivasjon for de i underhuset som er motstandere av brexit. Det er nå gryende håp for mange om en "Norsk-stil" avtale som involverer medlemskap i EØS og kravet om å opprettholde EUs fire friheter: fri flyt av mennesker, varer, tjenester og kapital. Les mer her.#205

Foto: Niklas Halle'N/Agence France-Presse

UKENS NAVN: Federica Mogherini. EUs sjef for utenriks- og sikkerhetssaker har alltid hendene fulle, og arbeider bl.a. med den økte innvandringsstrømmen til Europa, Irans atompolitikk og Israel-Palestina konflikten. Den tidligere italienske utenriksministeren er også visepresident for Europakommisjonen under Jean-Claude Junckers presidentskap.

Mogherini entret politikken da hun i 2008 ble valgt inn i det italienske parlamentet, hvor hun i 2014 ble utenriksminister. Les president Junckers oppdrag til Mogherini her.

Foto: Emmanuel Dunand / gettyimages

#205

 

******************************************************* 
NHO Europanytt er forfattet av NHO Brussel. Innholdet i nyhetsbrevet er opphavsrettslig beskyttet. Tilgjengeliggjøring for allmennheten utover det som følger av åndsverkloven krever NHOs forutgående skriftlige samtykke. Innholdet gir ikke nødvendigvis uttrykk for NHOs offisielle oppfatning.

Kontakt oss

Ingebjørg Harto

Direktør

NHO Brussel

Ingebjorg.Harto@nho.no
Mobil
92447160
Emmelie Odberg Rosengren

Seniorrådgiver

NHO Brussel

emmelie.odberg.rosengren@nho.no
Mobil
+32493756391
Bjørne Østrem Djukastein

Praktikant

NHO Brussel

bjorne.ostrem.djukastein@nho.no
Mobil
45296985
Edvin Nordheim Edvardsen

Praktikant

NHO Brussel

edvin.nordheim.edvardsen@nho.no
Mobil
99110008