PRIVAT BARNEVERN

Vendepunktet

Over 50 000 barn trenger hvert år hjelp av barnevernet. For Martin Sansri Andersen ble den private barnevernsinstitusjonen BOenheten, en medlemsbedrift i NHO Service, redningen.

Martin Sansri Andersen, salgssjef i Bisnode og tidligere barnevernsbarn.

Publisert 12.02.14

Boenheten er et skreddersydd behandlingstilbud for ungdom, med rammeavtaler med 14 plasser i Oslo og 7 plasser i Bergen.

- Jeg føler meg sett og respektert fra første stund. Dette er sterkt. BOenheten blir det beste som noen gang har skjedd meg. Institusjonen, som blir mitt nye hjem, har et utradisjonelt konsept. Hver ungdom får sin egen leilighet. Det er ikke lagt opp til kontakt ungdommene i mellom, slik det ofte er i mer tradisjonelle institusjoner. Dette skal motvirke at man samles om destruktive ideer og aktiviteter.

Det sier Martin Sansri Andersen (23), salgssjef i Bisnode og tidligere barnevernsbarn. På en større konferanse, som NHO Service arrangerer 24.-25. april i Oslo, skal han fortelle om sine erfaringer med barnevernet.

- Jeg har alltid syntes at det var forferdelig flaut å fortelle at jeg er barnevernsbarn. Men da jeg rundet 20 år ble jeg gammel nok til å skjønne at denne fortiden gjør meg sterkere.