Endringer i NHOs ledelse

NHO-sjef Kristin Skogen Lund får en ny ledergruppe når Svein Oppegaard går ut og Vibeke Østensjø og Christian Chramer kommer inn.

#205

Kristin Skogen Lund gjør endringer i sin ledergruppe.

Publisert 23.08.17

Områdedirektør for politikk i NHO, Svein Oppegaard, går etter eget ønske ut av ledergruppen og fortsetter som spesialrådgiver i NHO.

- Svein har gjort en stor innsats gjennom mange år for NHO. Selv om han går ut av ledergruppen vil han fortsatt være en viktig del av NHO-mannskapet. Det er jeg glad for, sier administrerende direktør i NHO, Kristin Skogen Lund.

Organisasjonen gjør nå flere endringer i ledelsen. Den nye ledergruppen ser slik ut:

  • Viseadministrerende direktør Ole Erik Almlid får det overordnede ansvaret for politikk, kommunikasjon og myndighetskontakt.
  • Nina Melsom blir områdedirektør for arbeidsliv og tariff.
  • Christian Chramer blir områdedirektør for medlem og region.
  • Vibeke Østensjø blir områdedirektør for administrasjon og økonomi.
  • Sjeføkonom Øystein Dørum fortsetter som i dag, og Alf Åge Lønne fortsetter som strategidirektør.

Peter Markovski erstatter Chramer som kommunikasjonsdirektør.

Endringene gjelder fra 1. september.

Disse får nytt ansvar:

Vibeke Østensjø (44) er utdannet sykepleier og har studert ved Handelshøgskolen BI. Hun har jobbet i Norlandia Care. Hun kom til NHO i 2015, etter å ha jobbet med HR i Telenor. Hun har vært HR-direktør i NHO siden 2016.

Christian Chramer (43) er tidligere offiser i Hæren, fiskeriutsending i Sørøst-Asia og kommunikasjonsdirektør i Norges sjømatråd. Han har vært regiondirektør og kommunikasjonsdirektør i NHO.

Peter Markovski (36) er tidligere utenrikssjef og redaksjonssjef i Aftenposten. Han har jobbet som senior kommunikasjonsrådgiver og politisk rådgiver i NHO.