NHO-direktør blir fylkesmann

Christl Kvam, regiondirektør i NHO Innlandet, er utnevnt til fylkesmann i Oppland.

Regiondirektør Christl Kvam er i dag utnevnt til ny fylkesmann i Oppland.

Regiondirektør Christl Kvam er i dag utnevnt til ny fylkesmann i Oppland.

Publisert 14.11.14

- Det er fantastisk å kunne gå til en slik jobb, med en stor motivasjon om å gå til store nye oppgaver, og samtidig føle en sorg over det jeg forlater. Jeg har hatt seks spennende år i NHO, sammen med meget dyktige kolleger. Det jeg har lært av bedrifter og kolleger om næringslivets behov og arbeidsplassenes betydning for regional utvikling tar jeg med meg inn i min nye jobb, sier Christl Kvam.

Kvam ble utnevnt av Kongen i statsråd fredag. Hun vil sitte i jobben inntil videre. NHO igangsetter nå en rask prosess for å finne hennes etterfølger.

- Jeg vil takke Christl Kvam for den gode innsatsen hun har gjort for NHO som regiondirektør for NHO Innlandet. Kvam har vært en tydelig stemme i de lokale og regionale debattene i Hedmark og Oppland. Hun har representert næringslivet på en svært god måte, og har evnet å sette medlemsbedriftenes interesse inn i et større samfunnsperspektiv. Jeg gratulerer henne og ønsker lykke til som Fylkesmann i Oppland. Vi ser frem til samarbeidet med Kvam i hennes nye og viktige rolle, sier NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Christl Kvam har vært regiondirektør for NHO Innlandet siden 1. oktober 2008. Fra 2002 og frem til ansettelsen i NHO, var hun leder for Akademikerne.

Kvam er utdannet sykepleier ved Ullevål sykepleierhøgskole og siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen. Hun har også gjennomført BIs styrekandidatprogram og Sjefskurs ved Forsvarets høgskole.

Kontakt oss