Nye NHO Mat og Drikke etablert

To av NHOs landsforeninger slås sammen. De forventer nå større gjennomslagskraft.

Logo: NHO Mat og Drikke blir den 4. største landsforeningen i NHO.

Her knyter Erik Volden, Kavli, Kristin Skogen Lund, NHO og Egil Olsvik, Nortura, båndet som symboliserer sammenslåingen av to landsforeninger.

Publisert 17.03.15

Tirsdag ble det med overveldende flertall vedtatt å slå sammen NHO Mat og Landbruk med NHO Mat og Drikke. Generalforsamlingene i de to landsforeningene bestemte at det nye navnet er NHO Mat og Drikke. 

Får økt slagkraft

- Vi ønsket en samlet forening for verdiskaping og lønnsomhet for medlemmene. Vi blir en sterk forening som forventer større gjennomslagskraft, sier Egil Olsvik, visekonsernsjef i Nortura. Han er ny styreleder i landsforeningen.

- Vår styrke som fellesskap ligger ikke minst i vår tyngde og bredde – der er det ingen som kan matche oss. En mer slagkraftig mat- og drikkeindustri gir et mer slagkraftig NHO-fellesskap, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

Fremsynt steg

Den nye landsforeningen omfatter 40.000 årsverk og 1500 medlemsbedrifter. NHO Mat og Drikke samler nå også bedrifter innen bio- og landbasert industri.

- Jeg vil ikke se bort fra at denne samlingen vil bli husket som et av de mer visjonære og fremsynte stegene som ble tatt, da norsk økonomi igjen trådde inn på omstillingens stier, sier Skogen Lund.

På generalforsamlingene ble det lagt avgjørende vekt på at den nye landsforeningen får økt slagkraft både i næringspolitiske spørsmål og på området arbeidslivspolitikk.

Fusjonen blir markert med temadag og festmiddag på Radisson Blue Scandinavia Hotel i Oslo. Blant deltakerne er også arbeids- og sosialminister Robert Eriksson og landsbruksminister Sylvi Listhaug.

Kontakt oss

Øyvind Lind-Fossen

Informasjonssjef

Kommunikasjon

Oyvind.lind.fossen@nho.no
Telefon
23088222