- Det er de unge som skal skape fremtidens arbeidsplasser

Nå skal fire unge reise Norge rundt for å utforske hva norske bedrifter bidrar med for Norge. Alt skal dokumenteres gjennom prosjektet "Office X".

#205

Erna Solberg og Kristin Skogen Lund med åtte kandidater til prosjektet Office X, som skal produseres både for sosiale medier og som TV-serie. Foto: Ole Halvor Flatland

Publisert 29.03.17

Åtte ungdommer, som kjemper om fire jobber som fortellere i Office X, ble denne uken intervjuet av statsminister Erna Solberg og NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

- Dagens unge skal være med å skape arbeidsplassene vi trenger i fremtiden. Norge trenger ungdom som vet hva som gir verdiskaping og velferd. Derfor er Office X-prosjektet spennende og viktig, sier statsminister Erna Solberg.

Der er organisasjonene NHO, Virke, Spekter, Rederiforbundet og Finans Norge som står bak Office X - sammen med tankesmien Civita. 

Office X
Produksjonsselskapet Nordic Screens har utviklet Office X, som er et sosialemedier-prosjekt hvor fire unge skal reise Norge rundt for utforske norsk næringsliv, fremtidens utfordringer og dokumentere hva som er de beste valgene man kan ta for seg selv og Norge fremover.

Hva skal vi leve av, hvordan påvirker teknologi oss, hvordan kommer vi til å bo?  Sammen åpner fire unge i alderen 17-30 Office X for å lete etter svarene.

De fire formidlerne kommuniserer med følgerne gjennom Snapchat og Instagram. Alt dokumentere og legges ut på Facebook, YouTube og Office-x.no . Til høsten redigeres hele prosjektet sammen til en TV-serie.

Viktig for velferd
- For å sette det på spissen, ser vi at ungdommer assosierer norsk næringsliv med griskhet og grådighet. Jeg tror det er fordi vi ikke har lykkes godt nok med å vise frem hvilken nøkkelrolle norske bedrifter faktisk har, både lokalt og i å utvikle samfunnet vårt, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO.

 - Ved å sende disse fire unge fortellerne ut til små og store bedrifter, vil vi vise frem hvor viktige norske bedrifter er for at vi skal kunne fortsette å ha den velferden vi alle setter så stor pris på, fortsetter hun.  

Kristin Skogen Lund med en av kandidatene, 17 år gamle Casper Lehland. Foto: Tuva Gaarder Nordlie/NHO

#205

Åtte finalister
Ungdom fra hele Norge har søkt på jobbene i Office X. Denne uken har åtte finalister vært gjennom annengangsintervju med Johan H. Andresen, Anita K. Traaseth, Eilert Hanoa og Kristin Skogen Lund.

Den endelige utvelgelsen blir tatt etter gruppeintervjuet med statsminister Erna Solberg.

Prosjektet er finansiert av NHO, Virke, Spekter, Finans Norge og Norges Rederiforbund. Disse har lovet de unge formidlerne full tilgang til sitt nøkkelknippe når de skal reise ut i landet og verden for å belyse fremtidens muligheter for oss som land og folk.