500 elever inspirert av Jenter og teknologi

Kristin Skogen Lund åpnet arrangementet med å fortelle jentene samlet på UiA i Grimstad at det er teknologi som driver alt.

Kristin Skogen Lund kåret Ellen Rasmussen til årets rollemodell under Jenter og Teknologi ved UiA i Grimstad 11. februar.

Publisert 11.02.15

Agder

"NHOs medlemsbedrifter vil gjerne se at flere jenter velger teknologi," sa Skogen Lund. Hun snakket også varmt om studier i utlandet, og oppmuntret elevene til å utfordre seg selv med å reise ut. "Du får ikke bare språk og kultur, men studier i utlandet vil forme ditt liv framover," sa hun. "Når jeg studerte i utlandet lærte jeg mer om meg selv og ble en mer selvsikker person."

Jenter og teknologi har bidratt til at antall jenter som studerer teknologi- og ingeniørfag ved Universitetet i Agder har økt fra 128 til 395 fra 2005 til 2014. 

UiA student Ellen Rasmussen ble kåret av Kristin Skogen Lund og NHO Agder til årets rollemodell for hennes arbeid med å inspirere og motivere jenter til å velge teknologifag. Hun stiller opp på ungdomsarrangementer, utdanningsmesser og møter med karriererådgivere for å overbevise andre om å gjøre som hun har gjort: følg drømmene. "Du trenger ikke å være gutt til å få til ingeniør-ting," sier hun. "Har du en drøm, vil du bli inspirert til å jobbe, og da får du det til."

Les mer om Ellen Rasmussen: Fra fagbrev til ingeniør

Jentene fikk råd fra UiA studenter som har valgt teknologifag som Karina Bueklev som sa "Jenter er ofte opptatt av detaljer, og sluttresultater blir bedre når jenter er med på laget." Lisa Furvann Nakling fortalte om sin drøm om å være Lamborghini designer og Sternekampfavoritten Raylee underholdte med sin nydelige stemme.

For første gang, ble Jenter og teknologi arrangert samtidig i Grimstad, Trondheim, Bergen, Tromsø og Oslo. Det som startet som et samarbeid mellom NHO Agder, LO, fylkeskommunene i Agder og UiA har nå blitt utvidet til Universitetet i Tromsø, Høgskolen i Oslo og Akershus, Høgskolen i Sør-Trøndelag og Høgskolen i Bergen.