Aust-Agder blant de beste

Aust-Agder er på Norgestoppen når det gjelder antall lærlinger i forhold til folketallet. Nylig kunngjorte tall fra SSB viser at det er store regionale forskjeller i antall lærlinger.

Oppstilling av nøkkelpersoner i lærlingarbeidet i Aust-Agder foran Strand Hotel Fevik.

Fagopplæringsleder Heidi Tveide, direktør Bodil Langerak, servitørlærling Rishell Wasallas-Jepsen og kokkelærling Marcus René Larsen på fagopplæringskonferansen ved Strand Hotel Fevik.

Publisert 14.06.18

Agder

- Dette er resultater av et godt og langsiktig arbeid i lærebedriftene, bransjenes opplæringskontorer og videregående skoler, sier utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder.

Aust-Agder fylkeskommune er blant de fremste i landet til å imøtekomme arbeidslivets behov for lærlinger og framtidige fagarbeidere. Riktig dimensjonering av skoletilbud og samarbeid om rekruttering av søkere er viktige stikkord i denne sammenheng, sier Skagestad, som også er leder av yrkesopplæringsnemnda. 

Aust-Agder er på Norgestoppen når det gjelder antall lærlinger i forhold til folketallet. Nylig kunngjorte tall fra SSB viser at det er store regionale forskjeller i antall lærlinger. Fotograf: NHO

#205

- Inntak av kvalifiserte lærlinger går nå hurtig innen flere bransjer i Aust-Agder. Løp og kjøp er nå rådet til bedrifter som vurderer å ta inn lærlinger.