Bransjepris til Bakgården

Bakgården Bar og Restaurant i Kristiansand er kåret til "Årets reiselivsbedrift" av NHO Reiseliv Sør-Norge.

Daglig leder Gudmund Pedersen fikk overrakt det synlige beviset på at Bakgården Bar og Restaurant er "Årets reiselivsbedrift" da NHO Reiseliv Sør-Norge nylig avholdt årsmøte på Gaustablikk Høyfjellshotell på Rjukan.

Publisert 04.04.16

Agder

Bakgården Bar ble etablert i 1993 og bedriften har vist evne til stadig fornyelse, ikke minst etter at gründerne i 2005 kjøpte det som i dag er Bakgården Restaurant og utviklet et nytt og helhetlig konsept som har vært en berikelse for Kristiansand.

Selv om bedriften har vist evne til stadig fornyelse, så er det ifølge juryen noen grunntrekk som alltid har preget filosofien:

- Kvalitet, skikkelige råvarer, gode smaksopplevelser og personlig service har alltid kjennetegnet virksomheten, fastslo juryleder Sigmund Straand da han overrakte utmerkelsen til daglig leder Gudmund Pedersen.

I dag fremstår Bakgården Bar og Restaurant som et unikt konsept i Kristiansand og den siste, store fornyelsen ble gjennomført i 2015 da baren fremsto fornyet i svært stilfulle omgivelser.

- Bedriften har de i alle år hatt solid driftsoverskudd til tross for store investeringer. Bedriften er gode på markedsføring og har fokus på HMS. De har også vært med på å starte prosjektet ansvarlig alkoholservering i Kristiansand, heter det i jurybegrunnelsen for årets tildeling. Prosjektet "ansvarlig alkoholservering" har fått nasjonal anerkjennelse og er vurdert som et forbilde for utelivsbransjen mange andre steder.