Dette er årets gaseller i sør

Edigard i Vest-Agder og Multiflis i Aust-Agder er de to gasellevinnerne på Sørlandet i 2017.

#205

Edigard (Vest-Agder) og Multiflis (Aust-Agder) ble årets gasellevinnere på Sørlandet i 2017. Fotograf: Leif Gunnar Holand

Publisert 13.11.17

Agder

Det er avisen Dagens Næringsliv som kårer årets gaseller - det vil si selskaper med ekstremt høy omsetningsvekst samtidig som de oppnår gode økonomiske resultater.

For å kvalifisere som gasellebedrift må bedriften blant annet ha doblet omsetningen sin over fire år, samt levert et positivt samlet driftsresultat og unngått negativ vekst i samme periode.

 

Edigard (Vest-Agder) og Multiflis (Aust-Agder) ble årets gasellevinnere på Sørlandet i 2017. Fotograf: Leif Gunnar Holand

 

#205

 

Formidabel vekst

Vinneren i Vest-Agder, EDIGard AS, har hatt en formidabel vekst i flere år, ikke minst etter at de ble kjøpt opp av betalingsgiganten NETS. I fjor kom de på 2. plass på gasellelisten i Vest-Agder - med uttalt mål om å toppe listen i 2017. Og det gjør de.

IT-selskapet har utviklet en digital distribusjonsløsning for elektroniske dokumenter og fakturaer, kalt ediEX. I dag brukes løsningen av banker og bedrifter over hele Norden, men fortrinnsvis i Norge og Danmark.

Selskapet ble startet av Jørn Heimstad, Wenche Waal og Rune Heimstad i 2009. Da selskape ble etablert måtte grunderne ta opp store lån med pant i egne boliger for å skaffe kapitalen som var nødvendig - men i dag er den økonmiske virkeligheten langt hyggeligere. I 2016 viste bunnlinja et resultat på 31,5 millioner kroner!

Bygningsvinner

I Aust-Agder ble Arendal-selskapet Multiflis kåret som vinner. Selskapet er leverandør av tjenester innen bygningsmarkedet. I Vest-Agder er det IT-selskapet Edigard som troner på toppen - et selskap som det siste året er blitt kjøpt opp av NETS, Norges ledende digitale betalingsformidler.

Multiflis ble startet i 2008, men det er først de senere årene veksten virkelig har skutt fart. Det som i utgangspunktet var et slags hobbyprosjekt for grunderne, har i dag blitt en virksomhet som sysselsetter 15 medarbeidere og omsetter for over 20 millioner kroner. For to år siden var årsomsetningen beskjedne 1,5 millioner kroner.

–Veksten henger sammen med at selskapet frem til 2015 lå ganske brakk. Det ble mest brukt av Tor-Johnny Herregården til å
legge bad når han hadde friperioder fra hovedarbeidsgiveren Norstraal der også jeg var ansatt, sier daglig leder Petter Aksel
Birkeland til Dagens Næringsliv.

Etter at Norstraal gikk konkurs i 2015 satset han og Herregården samme på å utvikle Multiflis. - Jeg må si at dette har gått over all forventning, sier Birkeland til DN som forventer fortsatt vekst:

– 2017 ser ut til å bli en blåkopi av 2016, og det er vi veldig fornøyde med. Det er mange som har god råd, renten er lav og det er lett å låne penger; kanskje litt for lett med alle
disse nye forbrukslånsbankene, sier Birkeland til avisen.