Green Tech vant Nyskapingspris

NHO Agder gratulerer Greentechs grundere med NHOs nasjonal nyskapningspris.

CFO Kenny Strandberg fra Green Tech Marine med NHO Agders regiondirektør Siri Mathiesen under prisutdelingen i Oslo på torsdag.

Publisert 09.01.15

Agder

NHO Agders regiondirektør Siri Mathiesen er stoolt over at NHO Agders kandidat slo de andre to finalistene NHO Rogalands kandidat Norled AS og NHO Oslo og Akershus sin kandidat Unikia AS.

- Fantastisk. Det er den tredje prisen Agder har fått i løpet av de siste ti årene. Vinneren får ikke de store midlene, men det gir heder, ære og en del oppmerksomhet, sier Mathiesen.

Green Tech Marine AS har utviklet en helt nytt og banebrytende kontaktskrubber for svovelrensing av eksos fra skip som går på tungolje. Produktet tar liten plass og operes lettere enn tidligere løsninger. Løsningen gjør at skip i de fleste tilfeller ikke trenger å modifiseres eller tas ut av drift for å installere produktet. Skrubbene er også det første produktet i det marine marked til å motta DNV sertifikat.

Green Tech er registrert i Farsund, men grunderne kommer fra Lyngdal. Selskapet har et kontor i Oslo. Chief Financial Officer Kenny Strandberg tok imot prisen fra Kronprins Haakon under NHOs årsmiddag i Oslo på torsdag.

Les mer om Green Tech Marine AS her

Kriteriene for Nyskapingsprisen er:

  • Bedriften må ha bevist sin lønnsomhet og levedyktighet
  • Bedriften må være basert på nyskaping
  • Bedriften må være fremtidsrettet / ny måte å tenke på
  • Bedriften bør være en rollemodell for ungdom