Historien sitter i veggene

Historien sitter i veggene på Boen Gård. Men service sitter i kroppen til daglig leder Dagfinn Galdal.

#205

Daglig leder Dagfinn Galdal ønsker velkommen til Boen Gård.

Publisert 20.05.16

Agder

Galdal overtok driften av Boen Gård 1. januar og har som mål å gi gjester uforglemmelige matopplevelser i en helt unik setting. Han er lidenskapelig opptatt av mat, vin og den gode kundeopplevelsen og deler gjerne sin kunnskap med gjestene.

"Hos oss, får du aldri en hamburger, cæsar salat eller kremet fiskesuppe," sier han med glimt i øyet. "Her satser vi på norsk kvalitetsråvarer - det beste av ny nordisk cuisine servert i en verdig og historisk setting." Laksen kommer fra elva, kaffen er brent kun 100 meter unna, vannet er fra Voss og eplemosten er laget fra epler fra gårdens egne epletrær.

Boen Gård satser på kurs, konferanse og arrangementer litt utenfor Kristiansand sentrum, kort vei fra flyplassen.

#205

Gården er populært for bryllup men satser nå på kurs, konferanser og en videreføring av gastronomien som gjorde restauranten Måltid berømt. Kjøkkensjef Nicolai Ellitsgaard Pedersen inviterer til eksklusive arrangementer der god mat og vin kommer til sin rette - med krokket på plenen og kunnskap hele veien fra kjøkkenet til bordet.

De vil fortelle en historie: om gården, de berømte gjestene som har besøkt gården, om mat, vin og alt som gjør et måltid til en opplevelse. Galdal er selv utdannet servitør og er overbevisst over at maten smaker best når gjestene får en forståelse for hva de blir servert.

Lysthuset er fra 1640 og gården har en rik historie tilbake til 1500-tallet.

#205

Historien til gården begynte i 1500-tallet da Tovdalselva var sentralt både for fiskenæring og for frakt av tømmer, og etter hvert også sagbruk. 
Hovedhuset ble bygd fra 1807 - 1813 og har vært fredet siden 1923. Familien Hegermann eide og utviklet Boen Gård i fire generasjoner fram til den ble kjøpt av skipsmegleren og trelasthandleren Johan G. Olsen i 1939. Familien Olsen eier gården i dag.

Boen Gård har nylig blitt lagt til Wideroes liste "Norge rundt: på jakt etter de beste restaurantene."