Jakter på prisvinner

Local EAT Award jakter Norges beste løsninger for sunnere og mer bærekraftig mat. Regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, er overbevist om at det finnes flere potensielle vinnere i regionen.

Local EAT Award skal belønne bærekraftig utvikling av alle ledd i matindustrien.

Publisert 25.04.14

Agder

Local EAT Award er en del av initiativet EAT Stockholm Food Forum, som samler globale ledere innen akademia, politikk og næringsliv for å diskutere veier til en sunnere og mer bærekraftig matindustri. Prisutdelingen arrangeres i Norge i samarbeid med NHO og Nordic Choice Hotels, og kåringen skjer under EAT-konferansen i Stockholm 27. mai. Finalevinneren får enpengepremie på 100 000 kroner og mentormøte med Petter Stordalen. 

Lokale helter

-Det er utrolig mange spennende initiativ som skjer lokalt, og derfor er det viktig at vi løfter frem lokale helter. Hvis vi skal nå målet om en mer bærekraftig matindustri, trenger vi løsninger som svarer på utfordringer i hele matvarekjeden. Jeg er overbevist om at det er flere verdig kandidater fra vår region, sier Siri Mathiesen.

Hensikten med prisen Local EAT Award er å fremme lokale bedrifter og ildsjeler som arbeider med sunne, bærekraftige og lønnsomme prosjekter, tjenester eller initiativ. I både Norge og Sverige skal det kåres fem finalekandidater. Regionfinalene i Norge avholdes i Stavanger, Kristiansand, Trondheim, Tromsø og Oslo. Den regionale finalen i Kristiansand avholdes i begynnelsen av mai.

- Vi ønsker kandidater som representerer hele verdikjeden – fra produksjon av selve matvaren til distribusjon eller gjenvinning. Søkerne kan være alt fra enkeltpersoner med et spennende lokalt initiativ knyttet til sunn og bærekraftig mat, eller lokale bedrifter som har utviklet en mer bærekraftig matvare, sier Eindride Lauritzen, direktør ved Clarion Hotel Ernst. 

Globalt problem, lokale løsninger

EAT har som mål å skape en arena der bedrifter, akademia og politikere kan diskutere utfordringer og løsninger knyttet til dette temaet. Innovasjon i næringslivet er nøkkelen til å utvikle de gode, praktiske løsningene på viktige samfunnsproblemer.

-EAT-prosjektet adresserer en av vår tids store utfordringer; nemlig hvordan skaffe verdens befolkning sunn mat, som er fremstilt på en bærekraftig og miljømessig god måte. Det ønsker NHO å bidra til, sier Siri Mathiesen.

Alle de norske regionvinnerne får reise til Stockholm og delta på EAT-konferansen. Der vil de få mulighet til å knytte kontakter blant de viktigste nøkkelpersonene i bransjen, fra både inn- og utland, samt ta med seg verdifull input fra selve konferansen.  

I den lokale juryen sitter Regiondirektør i NHO Agder, Siri Mathiesen, Hotelldirektør ved Clarion Hotel Ernst, Eindride Lauritzen, og Petter Stordalen. De som ønsker å delta, kan enkelt søke på Local EAT Awards, ved å fylle ut det nedlastbare søknadsskjemaet på www.eatforum.org. Her kan du også lese mer om kriteriene for deltagelse og hvor de regionale kåringene avholdes. Frist for å delta er 7.mai. 

Nedlasting