Stadig suksess for Nordic Dørfabrikk

Fokus og kontinuerlig forbedring har gitt Nordic Dørfabrikk i Lyngdal suksess.

#205

Administrerende direktør Roy Reme og fabrikkdirektør Kjell Dragland sammen med NHO Agders Siri Mathiesen. Fotograf: Clare Jortveit

Publisert 16.01.17

Agder

Siden 1993 har firmaet konsentrert seg kun om innvendige klassifiserte dører, og er markedsledende i Norge med leveranser til Rikshospitalet, Akershus Universitetssykehus, Østfold sentralsykehus samt også Skjeby sykehus i Danmark. 

I tillegg til sykehus leverer Nordic til store hotellprosjekter og leilighetsbygg, skoler og barnehager i Norge, Danmark og Sverige.

Administrerende direktør Roy Reme ser et stort potensial i Sverige og Danmark, og bedriften har eget selskap i Sverige, salgskontor i Danmark i tillegg til produksjonsselskap i Litauen. 

Nordic Dørfabrikk er stolt av å være en lærende organisasjon der kontinuerlig forbedring har blitt en del av kulturen. De introduserte LEAN i 2013.

"Effekten av LEAN prosessen har vært store i 2015 – 2016," sier Reme. "Vi jobber mye med rutiner og standardiseringer for å ikke være så personavhengig, og vi ser gevinstene nå."

I tillegg har bedriften i lang tid jobbet systematisk med sykefravær og har hatt et stabil svært lavt sykefravær over flere år.

Strenge EU-krav driver en del av utviklingen, og utfordrer bedriften på stadig endring. For å produsere markedets beste brann- og lydklassifiserte dører må bedriften alltid være i forkant av teknologiutviklingen.

Nordic Dørfabrikk har i 2016 blitt en del av Eyde-klyngen, noe som de mener vil bidra til videre utvikling og videre vekst i 2017.