Mange flere velger restaurant- og matfag!

35 prosent flere 10. klassinger på Sørlandet har Restaurant- og matfag som sitt høyeste ønske.

Fra Mad å' leven på Sam Eyde videregående skole i Arendal. Alle tre er lærlinger på Måltid i Kristiansand. Fra venstre Kjetil Haglund, Lene Nordby og Per Erik Gonsholt. Foto: Linn Skjævestad

Publisert 20.03.15

Agder, Yrkesfag

I følge tall fra fylkeskommunene i Agder har antall førstevalgssøkere til Vg1 Restaurant- og matfag økt fra 85 elever i 2014 til 115 elever i 2015.

- Sett med næringslivets briller er dette veldig gledelig, sier utdanningsrådgiver Fred Skagestad i NHO Agder.

Unge rollemodeller

Det har i flere år blitt satt fokus på unge rollemodeller som har valgt utdanning og karriere innen Restaurant- og matfag.

- Dette har funnet sted på ulike ungdomsarrangementer som Mad å' leven og Vi dekker til fest, forteller Skagestad. 

Media har fulgt opp dette og andre tiltak som lærlingekonkurranser, praksis for lærlinger i utlandet og Årets lærling.

Les også: Flere velger yrkesfag

Samarbeid skole næringsliv

Ungdomsskoleelever, lærere og karriereveiledere har møtt lærlinger, bedriftsledere og videregående skoles elever og lærere.

Bransjenes opplæringskontorer, NHO Agder, LO, Kokkenes Mesterlaug, Aust-Agder fylkeskommune, Vest-Agder fylkeskommune med flere har bidratt med finansiering og tilrettelegging.

Les mer om vekst i søkere til restaurant- og matfag 

Les også: 10 grunner til å velge yrkesfag