Ny styreleder i Norsk Industri

Helge Aasen er valgt som ny styreleder i Norsk Industri. Han er konsernsjef i Elkem - en stilling han kom til etter å ha ledet utviklingen av Elkem Solar i Kristiansand.

#205

Adm. direktør Stein Lier-Hansen ønsker Helge Aasen velkommen som ny styreleder i Norsk Industri. Fotograf: NHO

Publisert 10.05.17

Agder

 - Jeg takker for tilliten. Nå ser jeg frem til å jobbe sammen med de øvrige styremedlemmene og administrasjonen, til beste for industrien og de som eier og jobber i våre medlemsbedrifter, sier den nyvalgte styrelederen til Norsk Industris hjemmesider.

Den nye styrelederen er ikke i tvil om at NHOs største landsforening har en svært viktig rolle i utviklingen av norsk samfunns- og arbeidsliv.

- Jeg har fulgt Norsk Industri med interesse siden starten i 2006 og er imponert over den jobben som gjøres hver dag for å fremme industriens saker. Men – det sier seg selv – dette er en jobb vi må fortsette med.

- At vi for første gang på 36 år nå har fått en industrimelding, blir viktig for å rette enda mer politisk oppmerksomhet mot industrien og verdiskapingen i industrien. Min oppfatning er helt klar: Norge trenger mer industri i fremtiden! For industriens verdiskaping er en grunnleggende forutsetning for vår nåværende og fremtidige velferd, fastslår Helge Aasen.

I tillegg til ny styreleder, har det også kommet inn nye styremedlemmer. Styret består av følgende personer:

Helge Aasen, Elkem (leder)
Karl Inge Rekdal, Sykkylven Stål (nestleder)
Geir Austigard, Øglænd System
Torgeir Kvidal, Yara International
Linn Cecilie Moholt, Karsten Moholt
Tuva Barnholt, Borregaard
Cathrine Kristiseter Marti, Ulstein Group
Atle Kigen, Aker
Alf-Helge Aarskog, Marine Harvest
Lars Rosenløv. Statoil