Nye eiere for Fibo-Trespo

Fra 1. juni går Fibo-Trespo ut av Byggma konsernet og vil bli eid av Bluebird Holding AS, som igjen er heleid av FSN Capital Fund IV.

Administrerende direktør Torfinn Knutsen på Fibo-Trespos Innovation Center.

Publisert 28.05.15

Agder

Bokhylla bak administrerende direktør Torfinn Knutsen er fylt med bøker om LEAN, Toyota, og kontinuerlig forbedring. Ved siden av bøkene sitter bilder av rallysjåføren Roar Lindland fra Lyngdal. Knutsen synes at det er flott å kunne sponse en lokal rallykjører som har kommet opp i verdensklasse.

Knutsen gleder seg til å videreutvikle Fibo-Trespo på verdensmarkedet med en ny eier som er kjent for internasjonalisering. 

Selskapet har jobbet strategisk med kompetansebygging, har en stor satsing på lærlinger og samarbeider med skolene om å bringe næringslivet inn i klasserommet. «Vi opplever at vi har god kommunikasjon med politikerne her, og at vi samarbeider med andre selskaper og tar et tak når det trengs,» sier Knutsen.

Arnfinn Holmeland viser hvordan Fibo-Trespo lager plater på bestilling.

Tegn på LEAN er ikke bare å se på hyllene. LEAN-metodene preger hele fabrikken som har sitt eget innovasjonssenter og flere «teamtavler» der korte møter på starten av dagen sikrer at småfeil blir luket ut og produksjonen stadig forbedres. Selskapet har jobbet systematisk med LEAN siden 2009, og mottok Agderrings Kompetansepris i 2013.

«Vi har stadig fokusert på kompetansen vi trenger. Det er lite turnover og stor trivsel,» sier Knutsen. «Folk blir gode hvis de får lov til å bli gode.»