Rekordmange ungdomsbedrifter til fylkesmesse

Gjennom høsten og vinteren har nær 1000 elever på Agder etablert sine egne bedrifter. De konkurrerer på Fylkesmesse på fredag.

#205

Ungdomsbedrifter fra Agder tok flere priser under NM i 2016 med 1. plass for beste regnskap, i tillegg til 2. og 3. plass for beste reklamefilm. Clean Coffee UB fra Dahlske videregående skole tok hjem en av prisene. Fotograf: Ungt Entreprenørskap

Publisert 06.03.17

Agder

Forretningsideene er deres egne. De har registrert bedriftene i Brønnøysundregistrene, utviklet produkter, satt opp budsjetter, solgt sine varer og tjenester, gjennomført styremøter og stått for den daglige driften. 

Ungt entreprenørskap Agder inviterer til fylkesmesse.

TID: Fredag 10. mars klokken 08:00 til 17:00
STED: Q42 v/ Kristiansand Kongressenter
PROGRAM
: http://www.ue.no/Agder/Kalender/Fylkesmesse-for-Ungdomsbedrifter-2017#tab0

En miljøvennlig høyttaler. En turdispenser med kaffe og kakao. En app for bedre kontroll på egen økonomi. Et praktisk skiftehåndkle. Og et brettspill om Sørlandet. Dette er bare noen av forretningsideene dommere og publikum får møte på fylkesmessen.

Antall påmeldte bedrifter er på rekordnivå, og mer enn 90 representanter fra lokalt arbeids- og næringsliv bidrar med juryering av 107 ungdomsbedrifter i 18 ulike konkurransekategorier. I tillegg til den gjeveste prisen Beste Ungdomsbedrift 2017, skal det blant annet deles ut priser for Beste innovative produkt og Beste utstilling. 

Oppmuntrer unge til å velge Ungdomsbedrift
– Selv om vi selvsagt er fornøyd med at stadig flere elever driver Ungdomsbedrift, har vi høyere mål. Det er tross alt dagens unge som skal skape verdier, og sikre velferd og fremgang i fylket. Jeg håper flere elever vil søke seg til linjer som tilbyr Ungdomsbedrift, sier Aleksander Lien, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Agder. 19 av Agders 37 videregående skoler tilbyr Ungdomsbedrift dette skoleåret. 

Den første ungdomsbedriften i Norge ble startet i 1997, og Ungt Entreprenørskap feirer i år 20-års jubileum. 

– I Ungdomsbedrift får elevene testet seg på reelle utfordringer og evne til kritisk tenkning, problemløsing, samarbeid og personlig initiativ, sier Lien. Han er imponert over den positive innstillingen Ungt Entreprenørskap møter når de henvender seg til lokalt arbeids- og næringsliv for samarbeid, og glad for at mange av landsdelens lærere daglig tar pedagogiske utfordringer gjennom tverrfaglighet og kreative prosesser, som et alternativ til tradisjonell undervisning.

Skaperglede gir håp
- Jeg ser lyst på  fremtiden når jeg opplever hvilke utrolige ressurser som ligger i den oppvoksende slekt, sier en entusiastisk styreleder i Ungt Entreprenørskap Agder, Terje With Andersen. Han skal juryere en av delkonkurransene i kåring av Beste ungdomsbedrift, og til slutt dele ut prisen for Beste sosiale entreprenør. - Vi favner vidt og krever mye, sier han, og de ungdommene vi sender videre til landsmønstringer scorer ofte høyt på mange områder - senest de unge forskerne fra Vågsbygd Videregående skole, som gikk helt til topps i landsfinalen Energi for framtiden!

Deler ut gullbilletter til jubileums-NM
For de fleste ungdomsbedrifter er fylkesmessen målet og avslutningen på året med Ungdomsbedrift, men for de beste ungdomsbedriftene fra Agder stopper det ikke der: Disse reiser hjem med gjeve gullbilletter til NM for Ungdomsbedrifter, som går av stabelen på Lillestrøm 4. og 5. mai. NM-deltakerne kan vente seg en minneverdig opplevelse og en storslagen feiring av Ungt Entreprenørskaps 20-års jubileum. 


Les mer om Ungdomsbedrift via; http://ungdomsbedrift.no/UEUB/Etablering/Hva-er-Ungdomsbedrift