Statsministeren til Agderkonferansen

Statsminister Erna Solberg har bekreftet at hun kommer til Agderkonferansen 24. januar 2017. Temaet for årets konferanse er det grønne skiftet – og mulighetene dette gir for ny næringsutvikling.

#205

Både Erna Solberg og Kristin Skogen Lund har bekreftet at de kommer til Agderkonferansen 24. januar 2017. Fotograf: Bjarne Sørhus/NHO

Publisert 01.11.16

Agder

- Det er svært hyggelig at statsministeren prioriterer Agderkonferansen. Vi ser på dette som en anerkjennelse av at Agder er en region som kan spille en nøkkelrolle i det grønne skiftet, sier Trond Madsen som leder redaksjonen for Agderkonferansen 2017.

- Klimautfordringen endrer rammebetingelsene for næringsutvikling globalt. Det betyr også at det skapes nye muligheter for grønn, bærekraftig næringsutvikling – ikke minst i vår region. Det ønsker vi å synliggjøre og løfte frem under denne utgaven av Agderkonferansen. Derfor har vi også gitt konferansen tittelen "Vekstkraft", sier Trond Madsen.

I tillegg til Erna Solberg har også NHO-direktør Kristin Skogen Lund, tidligere EU-kommisær Connie Hedegaard og investor Jens Ulltveit-Moe bekreftet at de kommer til konferansen som arrangeres i Kilden i Kristiansand.

- Vi jobber fortsatt med å sette sammen programmet i sin helhet, så derfor er ikke alle foredragsholdere bekreftet ennå. Men vi ønsker også å løfte frem mange av de spennende initiativene og utviklingsprosjektene som pågår i vår egen region. Det grønne skiftet er en viktig del av den omstillingen som Agder nå står midt oppe i, sier Trond Madsen.

Agderkonferansen er et samarbeid mellom NHO Agder, LO, KS, Aust-Agder fylkeskommune, Vest-Agder fylkeskommune, Innovasjon Norge og Universitetet i Agder.