Tenk på lærlingeplass nå

Søknadsfristen for lærlingeplass for de som tar yrkesrettet utdanning er 1. mars, men det er ikke for tidlig å begynne å tenke på lælingeplass nå.

Det er lurt å være tidlig ute og godt forberedt også når du søker læreplass.

Publisert 28.01.16

Agder

– Det som vi ser er at bedriftsledere vil gjerne komme i kontakt med ungdom som får vist seg frem og ikke må ta stilling ut i fra en søknadsbunke slik som det er når en søker vanlig jobb. Dette er jo en midlertidig opplæringsstilling, sier utdanningsrådgiver i NHO Agder Fred Skagestad.

NHO har utarbeidet en liste med ni råd for å få læreplass.Målet er å hjelpe elevene med å finne en læreplass, og eventuelt en jobb, som de kan trives med.

Fred Skagestad (Foto: Moment studio)

Fred Skagestad (Foto: Moment studio)

– Vi vet at læreplasser kommer ikke med verken julenissen eller med postmannen, så vi vil gjerne understreke viktigheten av at hver enkelt ungdom er aktive og reiser rundt for å spørre etter læreplasser. Det er også veldig viktig at en viser lyst både til å jobbe og til å lære når en får mulighet til å vise seg frem for bedrifter, sier Skagestad.

– Det er endel ungdom som er altfor kresne når det gjelder lærlingeplasser. Det som en må tenke på er at en får fullført utdanningen sin og da må en tenke sånn at her er det to år som en skal gå i lære som fører fram til fagbrev, forklarer rådgiveren som mener det viktigste er å tenke på at selv om du har den læreplassen i to år, så er det bedre å ha den enn å sitte igjen med ingenting.

Kontakt oss

Fred Skagestad

Utdanningsrådgiver

NHO Agder

Fred.Skagestad@nho.no
Mobil
90078066