Tine Meierier feirer lavt sykefravær

Regiondirektør Siri Mathiesen og stortingsrepresentant Ingunn Foss gratulerte Tine Meierier med 5100 dager uten ulykker og ekstremt lavt sykefravær.

NHO Agders regiondirektør Siri Mathiesen, meierisjef Tor Kåre Helland, direktør for spesielle produkter i Tine Ann Siri Høiland og stortingsrepresentant Ingunn Foss med Kviteseid smør fra Tine SA i Bygland.

Publisert 22.01.16

Agder

Meierisjef Tor Kåre Helland i Tine SA i Bygland er stolt over resultatene de ansatte har fått til med mange år med lavt sykrefravær. Det lille meieriet har funnet sin nisje i Tine-systemet med produksjon av spesielle produkter som Kviteseid smør, geitsmør og smør til hoteller og restauranter. I 2015 hadde de 10 ansatte et sykefravær av 0,18% der landsgjennomsnittet er mellom 6 & 7%

Helland sier at de har fokus på å skape et godt felleskap og en holdning at det er viktig å komme på jobb. De har 2 spisepauser sammen hver dag og kjenner hverandres arbeid godt. "Vi har dårlige dager alle, men hvis du må spise sammen 2 ganger daglig går det ikke an å være sur i lengden," sier han.

"Dette er utrolig inspirerende," sier Foss. "Du ser at et godt arbeidsmiljø, gode rutiner og et godt produkt gjør at folk vil være her."

"Oppskriften er god ledelse, et godt arbeidsmiljø og systematisk arbeid," sier Mathiesen. "Vi ønsker å bruke Tine som rollemodell. Du kjenner med en gang at her er det gjensidig respekt og selvsagt fokus på sikkerhet. Enhver ansatte er sitt ansvar bevisst. Det er en spennende produksjon med nisjeprodukter."

Anne Siri Høiland, Direktør for Tine spesialprodukter sier at hele Tine konsernet har et klart kostnadsfokus og fokus på ledelse. "Hele Tine har en god trend på HMS, men Setesdal er unik," sier hun. Helland understreker at det er ikke bare de ansatte på meieriet som skal ha æren for det de produserer. Det er helt avgjørende at råvarene fra bondene er toppkvalitet. "Du greier aldri å lage et godt produkt uten gode råvarer," avslutter han.