GRØNT SKIFTE

Vant byggepris

NHO-bedriftene Agderbygg og Agder Energi Varme er tildelt Årets byggepris for Kristiansand og omegn.

Teknisk sjef Rolf Julin i Agder Energi Varme takker for prisen mens juryleder Grete Kvelland Skaara, Svein Engedal og Jack Andersen fra Agderbygg lytter.

Publisert 12.11.15

Agder

Det er innovasjoner og nytenkning knyttet til utbygging av 19 leiligheter i Kuholmsveien på Lund som hedres med tildelingen av denne prisen.

Agderbygg og Agder Energi Varme har sammen utviklet prosjektet som videreutvikler konseptet fjernvarme på en måte som imponerte og overbeviste juryen - i skarp konkurranse med en rekke andre byggeprosjekter i regionen.

All energiforsyning i leilighetsbygget kommer fra Returkrafts forbrenningsanlegg på Langemyr. - Både vaskemaskin, tørketrommel og oppvaskmaskin - alt drives av energi fra Returkraft, sa prosjektleder Jack Andersen fra Agderbygg til Fædrelandsvennen etter å ha mottatt prisen.

Leilighetsprosjektet er et svar på fremtidens energiutfordringer, og er et realisert bevis på at et grønt skifte er mulig.

- Pilotprosjektet har allerede satt spor langt utover kommunegrensen. Prosjektet er et utstillingsvindu og modell for nye prosjekter lokalt og nasjonalt, og er et sterkt bidrag fra en bransje som skal bringe det grønne skiftet et steg videre, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

Agder Energi har ifølge Fædrelandsvennen også konstruert et helt nytt system som kort fortalt gir mindre rør og dermed rimelige løsninger, noe som skal gjøre fjernvarme mer attraktivt i markedet.

De tre øvrige finalistene i konkurransen var oppgradering av en blokk på Tinnheie, leilighetsprosjektet Kasernen og kommunedelplanen for sykkelekspressveien i Kristiansand.