Waterhole Drammen: -Jeg vil også handle hvitt, men hva gjør jeg da?

Hvordan går vi frem for å forsikre oss om at de vi handler varer og tjenester av er seriøse aktører? Aktører som betaler skatt, lønner sine ansatte som de skal, har garantier og forsikringer i orden. De fleste forbrukere ønsker å gjøre det riktig, men trenger informasjon for å ta de rette valgene.

Jon Arild Ruud fra Skattedirektoratet vil gi oss et blikk på dagens situasjon og omfanget av arbeidslivskriminalitet i Norge. Han vil også gi tips om hvordan du som forbruker lettere kan navigere i strømmen av informasjon og tilbud, for å handle hvitt. Fotograf: Per Jynge

Det totale omfanget av arbeidslivskriminalitet i Norge anslås å være 28 milliarder kroner årlig. Deler av dette skjer i forbrukermarkedet, hvor du og jeg handler. Det betyr at vi sitter med makt til å påvirke.

Jon Arild Ruud fra Skattedirektoratet vil gi et blikk på dagens situasjon og omfanget av arbeidslivskriminalitet i Norge. Han vil også dele tips om hvordan du som forbruker lettere kan navigere i strømmen av informasjon og tilbud, for å handle hvitt.