Ny tjeneste gjør det enklere å sikre rett til firmanavn

Tjenesten skal gjøre det vanskeligere for andre å stjele navnet eller varemerket ditt. -Et bra tiltak, sier regiondirektør i NHO Buskerud, Grete Karin Berg. NHO har lenge bedt om en søketjeneste som gir en enkel oversikt over firmanavn, domenenavn og varemerker som allerede er i bruk. Derfor er det veldig bra at navnesok.no nå er lasert.

Tjenesten "Navnesøk" ble lansert under Starte- og drive-dagen i Drammen tidligere denne uken, med bl.a. 110 gründere og næringsminister Monica Mæland til stede. Fra venstre: Hege Ossletten (daglig leder, Norid), Mette Siri Brønmo (kommunikasjonsdirektør, Brønnøysundregistrene), Grete Karin Berg (regiondirektør, NHO Buskerud), statssekretær Lars Jakob Hiim (Nærings- og fiskeridepartementet), Bernt Boldvik (avdelingsdirektør, Patentstyret)

Publisert 30.03.17

Buskerud

-Altfor mange har opplevd å registrere et firma, og at noen andre like etterpå registrerer et domene med samme navn, sier Grete Karin Berg.

Nå har Brønnøysundregistrene, Norid og Patentstyret lansert navnesok.no (http://navnesok.no), der opplysninger om firmanavn og nettadresser er samlet.

Når du skal starte en ny bedrift, er det mye å huske på. Kanskje skal du registrere både domene, foretak og varemerke for å være sikker på at dine immaterielle rettigheter er godt beskyttet. Det mange ikke vet, er at rekkefølgen du registrerer navn i også har en betydning. Navnesøk vil derfor hjelpe deg i å gjøre dette i riktig rekkefølge og begrense navnekonflikter og såkalt "navnesnapping".