Global Future ga klare karrieremål

Tidligere deltager i Global Future Buskerud, Arezo Banafshe, har kommet inn på beredskapsstyrken til NORDEM som spanskspråklig valgobservatør. - Gjennom Global Future har jeg definert klare karrieremål - det hjelper meg i å ta karrierevalg og jeg bruker det aktivt som en slags rettesnor i hvor jeg vil og hva jeg vil. Samtidig er jeg så utrolig heldig at jeg fortsatt har mentoren min, sier Arezo.

Global Futur deltager Arezo Banafshe og mentor Kirsti Christie

Publisert 19.09.14

Buskerud

Global Future gir resultater! Tidligere deltager, Arezo Banafshe er et synlig bevis på nettopp det. Et av hennes mål var å jobbe med menneskerettigheter på et internasjonalt nivå. Så da utlysningen om opptak til beredskapsstyrkenvåren 2014 kom, hvor de så etter personell med språkbakgrunn utover engelsk, blant annet spansk, så søkte hun på å bli med i beredskapsstyrken til NORDEM som spanskspråklig valgobservatør. Og hun fikk jobben! Gjennom målrettet fokus overbeviste hun om at hun var den rette for jobben gjennom både telefonintervju, intervju og skriftlig test. NHO Buskerud gratulerer!

NORDEM beredskapsstyrke blir drevet av Norsk senter for menneskerettigheter som ligger under juridisk fakultetet ved Universitetet i Oslo, med støtte fra Utenriksdepartementet. NORDEM rekrutter personell til internasjonale oppdrag til organisasjoner som FN, EU, OSCE og The Carter Center.

Som valgobservatør vil Arezo bli sendt ut på enten kortvarige oppdrag eller lengre oppdrag. Det kan være alt fra noen uker til flere måneder.

- Det som er så flott med NORDEM er muligheten til å tenke langsiktig, dette fordi de tilbyr både kortere og lengre oppdrag i samarbeid med en rekke internasjonale oppdrag, avslutter Arezo.