God uttelling da Kongsbergindustrien møtte stortings- kandidatene til sin egen vri av "Gå for Næringslivet"

Det var stort engasjement da sentrale Buskerudpolitikere møtte aktører fra næringslivet på Kongsberg denne uken. Industrien og NHO Buskerud gleder seg over positive signaler fra politikerne om to tog i timen og reisetid under en time til Oslo. Det vil bety mye for Norges tredje største industrikommune.

#205

Gode samtaler: Det var stort engasjement og mye læring da politikere og næringsliv møttes på Kongsberg. Her fra oppsummeringen etter en rekke hurtigmøter mellom bedrifter og politikere. Fotograf: Erling Erichsen

Publisert 12.05.17

Buskerud

Under navnet "Gå for Næringslivet" arrangerer NHO Buskerud treff mellom bedrifter og politikere flere steder i regionen denne våren. Onsdag var turen kommet til Arsenalet i Kongsberg. Representanter fra blant annet Kongsberg Gruppen, TechnipFMC og GKN Aerospace fortalte politikerne om sine kjernesaker.

Kompetanse og infrastruktur

Kompetanse, infrastruktur og Det grønne skiftet pekte seg ut som viktige områder. I tillegg er omstilling, industribygging og gjenkjøpsavtaler viktig for bedriftsclusteret på Kongsberg. Industrien har behov både for fagarbeidere, høyteknologisk og digital kompetanse. Gode veier og jernbaneforbindelse er viktig med tanke på nærhet til markedene og tilgang på arbeidskraft. Politikerne roste Kongsbergindustrien for deres arbeid med innovasjon, omstilling og utvikling, og innsatsen som gjøres innen Det grønne skiftet.

Forutsigbare rammevilkår

–Forutsigbare og gode rammevilkår er viktig for Kongsberg-industrien, slik at vi kan konkurrere både her hjemme og ute, slo Johnny Løcka i Kongsberg Teknologipark fast.

–Vi trenger en ny kompetansereform, som partene jobber sammen om. Norge må gjøre mer av det Kongsberg har vært flinke til: Å koble utdanningen inn mot næringslivet, sa Masud Gharahkhani (Ap).

På spørsmål om hva Høyre og Arbeiderpartiet mener blir de viktigste sakene i den forestående valgkampen, er svaret: Skattenivået. –Vi må legge til rette for at noen vil investere og skape arbeidsplasser, sa Anders B. Werp (H).