Hva vil du bli når du blir stor?

Da jeg var liten og fikk spørsmålet om hva jeg ville bli når jeg ble stor, var svaret lett. Jeg ville bli prinsesse eller forfatter, helst begge deler på en gang.

Åse Margrethe Nerol Kleven (19) deler sin opplevelse for at ungdom skal føle seg litt tryggere når de skal ta sitt skolevalg

Publisert 26.02.15

Buskerud

Jeg begynte på studiespesialisering med mål om å ende opp som ingeniør. Etter noen uker innså jeg at dette ville ikke funke for meg, og byttet til Teknikk og Industriell Produksjon (TIP). Mange lurte nok på hvorfor jeg valgte å bytte til denne linjen. Noe av det første jeg fikk høre var at jeg ikke kom til å klare meg på TIP fordi jeg ofte gikk i skjørt på skolen. Jeg har møtt noen personer med fordommer mot det litt utradisjonelle valget mitt, men jeg har sett på det som en motivasjon for å jobbe hardt og motbevise de negative holdningene.

Derfor er jeg ekstra stolt over at jeg er blitt så flink innenfor det jeg driver med. Jeg har lært å finne nye løsninger, og stole på meg selv i jobben jeg gjør. Men det viktigste jeg har lært som eneste jente på en «typisk guttelinje», er at jeg ikke har hatt et eneste fag hvor det å være jente har satt restriksjoner for meg. Det forundrer meg derfor at ikke flere jenter velger å søke seg inn på yrkesfaglige linjer, da arbeidet kan utføres like godt med neglelakk som med tjukke arbeidshansker.

Etter snart tre år, er jeg sikker på at jeg har valgt riktig retning. Grunnen til at jeg engasjerer meg med dette innlegget, er at jeg ønsker å fortelle nettopp deg om mulighetene du kanskje ikke visste eksisterte, og få deg til å føle deg litt tryggere når du skal ta ditt valg.

ÅSE MARGRETHE NEROL KLEVEN (19)