Kulturopplevelser og gode avgjørelser

Leter du etter nye rammer for neste seminar, ledermøte eller styremøte? Ønsker du å skape en felles opplevelse med dine medarbeidere? Da kan Holmsbustuene være akkurat det du er på jakt etter.

#205

Daglig leder og eier Svein Erik Bakken og kreativ leder Tiril b Bjørkvold

Publisert 19.05.16

Ukens bedrift

NHO-bedriften foredler både cellulosen og den historiske billedkunsttradisjonen i Holmsbu, og selger både fotokunst og skreddersydde opplevelser i unike omgivelser. Initiativtakerne bak konseptet valgte for få år siden å forfølge og virkeliggjøre sine drømmer. Deres skaperverk vitner om et eksepsjonelt stykke kreativitet og innsats- og ståpåvilje.   

Pirrer kreativiteten

–Vi tilbyr en eksklusiv kombinasjon av galleri, møte- og selskapslokale, som virker samlende, utløser kreativitet og bereder grunnen for gode avgjørelser. Her kan du ha fortrolige samtaler i fortryllende omgivelser, frister Svein Erik Bakken. Sammen med kreativ leder Tiril b Bjørkvold driver han stedet, som består av galleriene Holmsbustuene og Tofteloftet. Bedriften samarbeider både med Holmsbu Bad & Fjordhotell, Holmsbu Gjestgiveri og Holmsbu Hotel & Spa, dersom det er behov for overnatting, samt de lokale opplevelsesselskapene RIB Adeventure og Adeles- vikingsetet Trondstad Gaard. 

Nyskapende

Det startet med Tofteloftet AS, en virksomhet som ble etablert i 2006. Inspirert av lokal industrikultur, natur og samfunn, lager Tofteloftet fotokunst i ulike varianter og gaveformater, hvor fotografier overføres til det spesielle materialet papirmasseark.

–Tofteloftet er trolig de eneste i verden som lager industriell fotokunst på cellulose, noe vi har fått en internasjonal pris for, forteller Tiril b Bjørkvold.

Våren 2014 åpnet Galleri Tofteloftet i Holmsbu, hvor det er både utstillinger og salg. Senere samme år, etablerte Bakken og Bjørkvold galleriet Holmsbustuene, i den samme gården. 

Gourmet og galleri

De tre ærverdige 1800-tallsstuene som utgjør Holmsbustuene, er et helårsåpent galleri, åpent fra 12-17 hele uken unntatt mandager i juni, juli og august og fredag, lørdag og søndag og røde dager resten av året. Det er ny utstilling hver måned. I tillegg til å være galleri, brukes stuene (utenom galleriets åpningstider) til å arrangere møter og selskaper. Det kan dekkes til 12 personer i finstua, og totalt inntil 34 personer i alle tre stuene. Bakken og Bjørkvold legger til at de gjerne serverer både mat og kulturelle opplevelser i tillegg til rammen og omgivelsene. Begge har lang fartstid som journalister bak seg. Tiril b Bjørkvold har blant annet jobbet ti år som programskaper i NRK radio, i hovedsak for kulturavdelinga og NRK P2. Det var før de to forfulgte drømmen om å skape en verden hvor kunst og næringsliv møtes.#205