Bergsjøstølen Høyfjellshytte

NHO Bedriften i fokus - Bergsjøstølen ligger på høyfjellet opp fra ÅL med et fjellpanorama som kan ta pusten fra de fleste – et godt utgangspunkt for aktive fjelldager. Her kan du om vinteren eksempelvis ta et Kite-kurs eller nyte fjellheimen på langrenn. Eller du kan ta bena fatt, ri, eller sykle elektrisk- drevet fat-bike på tilrettelagte traséer om sommeren. Alt tilpasset ditt behov – her får du en personlig oppvarting som gir deg en følelse av å "være hjemme".

Kåre Berg th og Helge grande Stærk tv.

Publisert 26.10.15

Buskerud, Ukens bedrift

Bergsjøstølen Høyfjellshytte

 

Hvordan opplever dere å være en bedrift i denne regionen?

Her på Bergsjø har vi en nærhet til et allsidig aktivitetstilbud som en overnattingsvirksomhet – både sommer som vinter. Vi har jo et panorama for aktivitet og rekreasjon, stråler daglig leder og eier Kåre Berg. Dessuten ligger vi i en sånn avstand til Osloregionen nå, etter utbedringen på riksvei 7, at gjestene våre derfra rekker å spise middagen sin her når de kommer opp til fjells. Og det er viktig for oss! Når det er sagt ønsker vi selvfølgelig ennå bedre utbedring av Rv7, understreker Kåre. 

Hva er det som gjør at dere er medlem i NHO?

Som en liten aktør i reiselivsbransjen er det viktig for oss å være del av et større fellesskap. Rett og slett ha mulighet til å hente ut kunnskap og kompetanse når vi trenger det. Og ikke minst ha mulighet til arenaer hvor vi kan treffe likesinnede i bransjen! 

Hva er viktig for dere at NHO Buskerud setter på dagsorden?

Vi ønsker å lage en standard for norske fjellstuer – så turistene vet hva de får når de kommer på en fjellstue som Bergsjøstølen. Rett og slett lage et varemerke for et unikt, norsk fjellprodukt som er annerledes enn hoteller og turistforeningshytter. Det ønsker vi at NHO tar initiativ til! 

Hva er det som gjør at du har valgt å inngå et samarbeid med Kåre her på Bergsjøstølen?

Vi spør Helge Grande Stærk, som driver Kite-skolen på Bergsjøstølen. - Forholdene for Kiting er unikt her – det ble jeg klar over en gang jeg var her tilfeldig. Så har Kåre og jeg inngått et samarbeid som nå går på sjette året som er en VINN-VINN for begge parter. Jeg får Kite-elever og han får "varme senger". Vi har et godt samarbeid! Og siden det ikke er så stort er det mulig å være fleksible i forhold til kundene. Hvis f.eks det er lite vind på formiddagen og vinden kommer sent på ettermiddagen, så er det ikke noe problem å utsette middagen – så kunden får max ut av både kitingen og av mat og atmosfæren på stølen. Det er av stor betydning for å få fornøyde kunder, avslutter Helge.