Ukens medlemsbedrift

Norefjellstua Pub og Pizza

Har du besøkt Norefjell på vinterstid, er sjansen stor for at en dag på ski har blitt rundet av på Norefjellstua Pub og Pizza. Kjent som fjellets "afterski"sted, med god atmosfære og jevnt stigende stemning. Like bra om du vil ha en kakao i kafeteriaen eller varme deg på en av stedets egenkomponerte drinker.

Daglig leder Morten Bråthen

Publisert 15.06.15

Ukens bedrift

Hvorfor atmosfæren er god og stedet stadig er fullt, forstår vi når vi møter eier og drifter Morthen Bråthen. Et servicemenneske med omtanke for dem rundt seg, masse energi og strålende godt humør! Egentlig er Morten utdannet forskalingssnekker, men byttet beite da han som 24 åring fikk tilbud om å overta driften av Norefjellstua. Håndverksbransjens tap har blitt reiselivets gevinst. Mange timer og lange dager er det i sesongen, men Morten stortrives med det han gjør.

Hvordan opplever dere å være en bedrift i denne regionen?       Nærheten til byen er det viktigste for driften. Turen til fjellet fra byen blir bare kortere og kortere. Som Krøderen-gutt er jeg også veldig glad i hjembygda mi. Med nærhet til venner, skole for barna og naturen som omgir huset, kan det ikke bli bedre syntes han.

Hva er det som gjør at dere er medlem i NHO?                                 Innkjøpsordningen. Da jeg fikk vite hvor god ordningen var, meldte jeg meg inn umiddelbart. Her har jeg spart mye, sier han.

Hva er viktig for dere at NHO Buskerud setter på dagsorden?Det er en utfordring å rekruttere nok folk. Dette bruker jeg mye tid på. Takket være kontaktnettet mitt så får jeg det til. I sesongen har jeg inntil 15 deltidsansatte. Hos meg er alle i direkte kontakt med kunden. De må kunne norsk og raskt levere på bestilling.

Det er også viktig at vi har et godt samarbeid med kontrolletatene. Både mattilsyn, arbeidstilsyn og skjenkekontrollen er jevnlig innom. Vi må ha fokus på å få til et samarbeid hvor intensjon med tilsyn følges opp, samtidig som det ikke er til hinder for drift.

Hva er det som gjør at du har valgt å jobbe hos Norefjellstua pub og pizza?                                                                                          Morten er den eneste heltidsansatte hos Norefjellstua Pub og Pizza. Siden sesongen er over, er ingen av de deltidsansatte i nærheten å spørre. Morten forteller at selv om rekruttering er en utfordring, har han mange som kommer tilbake år etter år. Ved siden av at de får en god ekstrainntekt, håper Morten at det er fordi han tar godt vare på sine ansatte. 

Det er viktig med sosiale arrangementer og gi litt ekstra til dem som stiller opp, sier han. Og håper at også neste vinter, så vender mesteparten av gjengen tilbake klare for å gi topp service til gjestene.