Rekruttering som virker!

- Ringer i vannet gir oss mulighet til raskt å få ekstra ressurser ved behov. I tillegg synes vi det er viktig å kunne bidra med å få folk ut i arbeid/arbeidspraksis igjen, sier Krister Sørgård, daglig leder for Bilia Personbil på Hønefoss. NHO Buskerud oppfordrer flere bedrifter til å rekruttere via prosjektet Ringer i Vannet.

Daglig leder Krister Sørgård, Bilia Personbil AS på Hønefoss

Publisert 23.11.15

Buskerud, Ringer i vannet

Ringer i Vannet er en rekrutteringsstrategi skreddersydd for næringslivet. Mens man før lette etter jobber som passet litt til personen, søker man nå etter personer som passer helt til jobben.

- Strategien får personer som av en eller annen grunn har falt utenfor arbeidslivet ut i praksis og inn i jobb, samtidig som det er en enkel og trygg måte for bedriftene å rekruttere på, sier fungerende regiondirektør i NHO Buskerud Cecilie Møller Endresen.

I Buskerud er det over 65 Ringer i vannet bedrifter. Flere av disse har opplevd å få en ny medarbeider gjennom Ringer i vannet. Noen har fått flere. Skreddersømmen i rekrutteringsprosessen ivaretas av næringslivskonsulenter i hele ni attføringsbedrifter fordelt rundt i fylket.

Les mer: Slik blir du Ringer i Vannet-bedrift

Når man rekrutterer via Ringer i Vannet tar man utgangspunkt i arbeidsgivers behov for arbeidskraft. Bedriften og kandidaten får tett oppfølging før, under og etter ansettelse. Ordningen åpner for en kortere kostnadsfri praksisperiode uten arbeidsgiveransvar og målet er fast ansettelse og flere tilbake i arbeidslivet.

Over 600 NHO-bedrifter er så langt med på prosjektet og i fjor ble 1.200 personer rekruttert fra en tiltaksbedrift til en NHO-bedrift.

Kristian Savjord kom i jobb hos Bilia på Hønefoss i starten av oktober. Han fikk jobben via den lokale attføringsbedriften Menova.

- Jeg var da arbeidsledig og det var helt supert å komme inn i jobbrutine, da lediggang går ut over både humør og selvtillit, sier Kristian.

- Jeg var arbeidsledig og det var helt supert å komme inn i jobbrutine

- Og her på Bilia stortrives jeg i et kjempehyggelig arbeidsmiljø, med arbeidsoppgaver innen hjulskift og hjulvask, fortsetter han.

- Jeg må også få si at  jeg er veldig takknemlig for Menova som hjelper mennesker ut i arbeidslivet. Også er det kjempepositivt med firmaer, som for eksempel Bilia, som tar kontakt med Menova når de har behov for ekstrahjelp eller en ny ansatt, understreker han.

 

Les også: Finn kontaktperson for din region

Les alt om Ringer i Vannet