Torde å forfølge sin gründerdrøm

Møbelsnekker Kjersti Gulliksrud ville jobbe med det hun likte best. Hun tok steget og har skapt bedriften Design & 3interiør AS.

#205

Design & 3interiør AS har fem ansatte og holder til i Eiker Næringspark. Daglig leder Kjersti Gulliksrud brenner for bransjen og jobber aktivt for at flere unge skal velge trearbeid.

Publisert 20.06.16

Buskerud

For elleve år siden sto hun ved et veiskille. Firmaet hun jobbet i skulle legge ned. Da bestemte Kjersti og to kolleger seg for å starte opp egen virksomhet. I dag er de fem ansatte, og ambisjoner om videre vekst.

Spesialist på spesialinnredninger

–Vi er en liten nisjebedrift som lager spesialinnredninger som resepsjoner, bokseksjoner og sittegrupper, og leverer til både bedriftsmarkedet og offentlige institusjoner, forteller Kjersti.

NHO-Bedriften har spesialisert seg på kreative løsninger tilpasset kundens behov, og skaper en unik atmosfære gjennom å kombinere tre, glass og stål.

–Et av konkurransefortrinnene våre er at vi kan snu oss fort, tilpasse og omstille oss, tenke nytt og finne nye løsninger, som arkitektene ikke har sett, sier Kjersti.

Kanskje var det nettopp kreativiteten og evnen til å tenke utenfor boksen som gjorde at de i fjor fikk til en rammeavtale med Høgskolen i Oslo og Akershus om levering av ulike interiørelementer – fra gedigne bokseksjoner til skrankeløsninger.

Sten på sten

Selskapets vekststrategi har vært å legge sten på sten. Fornøyde kunder har gitt stadig flere oppdrag, som igjen har gitt mulighet til å investere i mer avanserte maskiner.

–For fire år siden kjøpte vi en datastyrt fres, som har åpnet nye dører for oss. Nå har vi akkurat byttet den ut med en større maskin, som åpner for ytterligere muligheter. Vi kan tilby mer til kundene, raskere og til høyere kvalitet. Ingen andre i området har tilsvarende, så det er vi fornøyd med, sier Kjersti stolt.

Lidenskap for faget

Som daglig leder styrer Kjersti alt det administrative. I tillegg trår hun til i verkstedet ved behov. Hun brenner for bransjen, og jobber aktivt for at flere unge skal velge trearbeid.

–Jeg elsker å holde på med tre, og er glad i å finne nye løsninger som ingen har tenkt på før. Dessverre er det ikke så mange møbelsnekkere igjen lenger. For å bidra til rekruttering av fremtidige utøvere av yrket, har vi to lærlinger, forteller hun.

Det ryktes at bedriften er en attraktiv arbeidsplass, både for lærlinger og elever på utplassering.

Tror på samarbeid med andre

Kjersti er en kvinne som engasjerer seg på mange ulike arenaer. I fire år har hun vært styreleder i Buskerud Trevareforening. Hun er vararepresentant i Norsk Trevare, og ble nylig valgt inn i Øvre Eiker Næringsråd.

–Jeg tror på samarbeid. Flere i området her har samme kunder. Vi ser ikke på hverandre som konkurrenter, men kolleger. Vi trekker på hverandre, kjøper tjenester av hverandre ved behov, utveksler erfaringer og tester ut løsninger sammen. Det er positivt for alle, mener hun.

Om fremtiden –vilkår

Kjersti er opptatt av kompetanseheving og videreutvikling av bedriften. Hun opplever at det er liten hjelp å få for en liten gründerbedrift som ønsker å ta skrittet videre.

–Vi er sugne og lystne på å få til noe mer, men mangler kapital. Innovasjon Norge har skjemaer og søknadsprosedyrer og skjemaer som er kompliserte og kan virke avskrekkende og vanskelige.