Verdien av arbeid

Hvor mange elevplasser finansierer din bedrift?

Uten verdiene og arbeidsplassene som skapes i norske bedrifter hadde ikke staten hatt penger til å betale for verdens beste velferdssamfunn. Ved hjelp av NHOs digitale verktøy kan du lett regne ut hvor mye av den norske velferden som finansieres av din bedrift. Fyll inn nøkkeldata og svaret kommer automatisk.

Samfunnsbidrag

Samfunnsbidrag Fotograf: NHO

Publisert 02.01.18

Buskerud

Lokale bedrifter bidrar til fellesskapet ved å skape og bevare arbeidsplasser, og produsere varer og tjenester. De betaler selskapsskatt og arbeidsgiveravgift, og de ansatte betaler inntektsskatt. Til sammen blir alt dette bedriftenes samfunnsbidrag.

Her kan du beregne din bedrift sitt samfunnsbidrag.

Ved hjelp av NHOs digitale verktøy kan du nå lett regne ut hvor mye av den norske velferden som finansieres av din bedrift. På en enkel måte illustrerer dette hvor viktig jobbskaperne i bedriftene er for at vi fortsatt skal være verdens beste land å bo i.

Jobbskaping er altså avgjørende for velferdssamfunnet. Ikke minst i årene fremover, der vi skal bli mindre avhengig av inntektene fra olje- og gassektoren, der vi blir flere eldre, der andelen utenfor arbeidslivet er stort. Da er det det viktig er at politikerne legger til rette for at små og store bedrifter kan trygge dagens arbeidsplasser og skape nye.

Dette verktøyet forklarer akkurat hva din bedrift bidrar med. Hvor mange hofteoperasjoner? Hvor mange meter asfalt? Hvor mange lærere kan kommunen lønne?

Bare fyll inn nøkkeldata for din bedrift, og svaret kommer automatisk!