På besøk hos næringslivet

Hammerfestbedrifter tok i mot 10.trinn ved Lakselv ungdomsskole, og viste fram ulike yrker og næringer

Elever lærer om redningsmennenes arbeidshverdag hos Bristow Hammerfest. Foto: NHO Finnmark

Publisert 30.05.14

Finnmark

Skolen er næringslivets viktigste leverandør sier vi ofte, og i NHO Finnmark er vi særlig opptatt av at vi får flott finnmarksungdom utdannet til vårt raskt voksende næringsliv. Vi arrangerte derfor en dag med bedriftsbesøk for 10.trinn ved Lakselv ungdomsskole.

Næringslivet i Hammerfest tok imot med åpne armer, og vi besøkte Polarbase AS, ENI Norge AS og Bristow Norway AS.

Dagen startet med  busstur fra Lakselv til Hammerfest, der John-Kåre Grøsnes tok imot elevene.  Polarbase AS representerer veldig mange ulike yrkesgrupper og karrieremuligheter, og elevene fikk lære om disse. Etterpå ble det omvisning på det enorme anlegget, og både elever og lærere gjorde store øyne av størrelsen på basen.

Videre tok Bjørn Bjørgve varmt imot gruppen i ENI Norges flotte nye lokaler. Her fikk elevene omvisning og presentasjon av blant annet avansert samhandlingsteknologi, og lære om hva et oljeselskap faktisk driver med. Det ble også satt fokus på viktigheten av realfag, og det store behovet for ingeniører.

Bjørn Bjørgve i ENI Norge AS forteller hva et oljeselskap er. Foto:NHO Finnmark

 

Dagens siste besøk var hos Bristow Norways helikopterbase i Hammerfest, og facility manager Odd Dahl og en av basens redningsmenn hadde lagt opp en flott omvisning og fortalte om karrieremuligheter og spennende oppgaver. Vi fikk sitte inni de ulike typene helikopter, og til og med inni cockpit, kanskje det inspirerte mulige fremtidige piloter?

Vi takker igjen bedriftene for flotte besøk, og er veldig glade for å kunne vise ungdomsskoleelever i Finnmark mange ulike karrieremuligheter i eget fylke.