Realfaglig studietur

Som en del av Lektor2-prosjektet besøkte denne uken elever fra geofag 2-klassen på Alta videregående skole både Sydvaranger Gruve AS og Bioforsk Svanhovd

foto: NHO Finnmark

Publisert 27.03.14

Finnmark

Mandag 24.mars ble fem elever som tar geofag 2 ved Alta videregående skole tatt varmt imot av Sydvaranger Gruve AS, og fikk et realt innblikk i hvordan realfag kan brukes i praksis. Dagen startet litt guiding sikkerhetsopplæring, før elevene fikk følge jernmalmproduksjonen på nært hold inne i separasjonsverket. Etterpå bar det  videre til omvisning i dagbruddet i Bjørnevatn. Her fikk elevene lære om hvordan man avdekker hva som finnes i gruva ved hjelp av borekjerner, og flere av elevene synes at geologyrket virket spennende.

Elevene og lærer var svært fornøyde med den flotte dagen hos Sydvaranger Gruve AS, og de ansatte oppfordret elevene på det sterkeste til å velge en utdannelse som fører dem til bergverksindustrien.

Da besøket var over i Kirkenes reiste klassen til Bioforsk Svanhovd, der vi fikk en flott velkomst med omvisning i nasjonalparksutstillingen. Særlig flott var en ny del av utstillingen som er viet til brunbjørn.

 

 

Tirsdag 25.mars var spekket med spennende foredrag om geologi, fenologi, og også om historikken til området. Det gjorde sterkt inntrykk å se røyken fra Nikel, og følgende veldig interessant å lære om hvordan norske forskere overvåker forurensning i luft og vann. Paul Eric Aspholm engasjerte elevene med spennende fakta og sin formidlingsevne.

Både elever og lærer var fornøyde med besøkene, som er en flott og annerledes måte å lære på, og vi takker Sydvaranger Gruve AS og Bioforsk Svanhovd på det varmeste for flotte besøk!