Aksjon lærebedrift

Aksjon Lærebedrift Hordaland er et felles prosjekt mellom NHO Hordaland, LO Hordaland og Hordaland fylkeskommune. Målet er innen utgangen av 2016 å få 20% flere læreplasser i fylket, og arbeide for å nå målene i Samfunnskontrakten.

Alle framskrivinger tyder på behovet for fagutdannende vil være stort i vår region.

Tom Knudsen, regiondirektør NHO Hordaland

Nyheter

 • Velkommen til læreplasskonferansen 2017

  NHO Hordaland inviterer til læreplasskonferanse for elever på VG2 yrkesfag. Konferansen arrangeres i samarbeid med LO og Hordaland fylkeskommune. Vi gleder oss til at statsminister Erna Solberg skal åpne konferansen.  Sett av fredag 10. februar 2017.

  21. november 2016
 • Fra ryddehjelp til norgesmester

  Camilla har vært sikker i sitt utdanningsvalg siden ungdomsskolen. – Jeg anbefaler frisørfaget til alle, sier andreårslærlingen på Think Hair Wear.

  4. mars 2016
 • Yrkes-NM + Yrkeslabyrinten = SANT

  17.-20. oktober arrangeres Yrkes-NM, Utdanningsmesse og Yrkeslabyrint i Bergen.  Dette er Kinderegg for alle som er interessert i yrkesfag.

  25. mai 2016
 • Slik får du læreplass!

  Hvert år er nesten 3000 elever i Hordaland på leting etter læreplass. Er du en av dem?

  1. mars 2016
 • Drømmer om egen bedrift

  – Jeg lærer mer av å gjøre noe i praksis enn når jeg leser om det i en bok, sier Mathilde Mæhle Andresen. Hun er lærling på fagopplæringskontoret i Hordaland fylkeskommune – organisasjonsenheten som administrerer yrkesopplæringen i hele fylket.

  4. mai 2016
 • Fant yrkesveien i betong

  – Jeg liker fysisk arbeid og å jobbe ute. Så lenge en er godt kledd og i aktivitet går tiden fort. Dessuten er det godt betalt, sier Kristoffer Oppedal, lærling i betongfaget.

  12. februar 2016

Kontakt oss