- Gjennomfør eierskifte i tide

- Dersom man ikke gjennomfører et eierskifte i tide, kan bedriften stagnere, sa Ole Vidar Skaathun på frokostmøtet på Stord Hotel 19. februar. Skaathun eier og er daglig leder i H-Vinduet Magnor.

Ole Vidar Skaathun og Kristian Skjølaas

Ole Vidar Skaathun og Kristian Skjølaas

Publisert 19.02.14

Vestlandet

Skaathun kjøpte selskapet av sin far i 2007. Selskapet produserer vedlikeholdsfrie vinduer, og i 2003 omsatte selskapet for ca. 36 millioner. - Vi var nødt til å foreta omfattende investeringer etter at jeg overtok. Noe av dette kunne vært unngått om eierskiftet hadde vært planlagt bedre, sa Skaathun. I 2012 omsatte selskapet for 115 millioner kroner.

Eierskiftealliansen i Hordaland har beregnet at 6300 bedrifter eies av majoritetseiere som sitter på 50,1% eller mer av aksjene. - Eldrebølgen får følger for disse eierskapene, og det er viktig å planlegge for skifte, slik at bedriften og arbeidsplassene sikres videre, sa Kristian Skjølaas, prosjektleder for Eierskiftealliansen i Hordaland.

For Sunnhordland er ikke tallene kritiske. 36% av de sysselsatte i privat sektor arbeider i små og mellomstore bedrifter hvor en eier har mer enn 50,1 % av aksjene. - Næringslivet i Sunnhordaland kjennetegnes av mye industri, hvor eierskapet er mer spredt, sa Anne Grethe Sandtorv i Stord Næringsråd.